Butonul de dat pe Twitter

Totul a pornit de aici:

comm

PS: Ca tot era vorba de Twitter, daca aveai un buton pe aici pe undeva, ii trageam si un ReTweet, dar asa…

comentariu lăsat de Cristi

Inițial, eram pe punctul să instalez un plugin care trimite mesajele pe Twitter, însă și așa trebuie să mă apuc de curățenie prin jungla de pluginuri instalate pe blog(da, nu e bine să ai prea multe – încetinesc mult încărcarea și dau erori dacă nu sunt compatibile – jquery vs. prototype).

Am căutat câteva zile, pe mai multe bloguri care au un buton de genul ăsta, și m-am oprit la subiectiv, pentru că mi s-a părut cel mai curat mod de a trimite articole pe Twitter.

Ideea din spate este să pui un link dinamic, care preia automat titlul articolului și permalinkul(cel scurt) și le transmite, ca parametri către Twitter.com. Pe lângă asta, poți adăuga un scurt mesaj personalizat, ca să recunoască lumea de unde vin respectivele tweeturi.

Cum se face? Simplu, introduci următorul cod, undeva pe blogul tău, în index.php/single-post.php/page.php, obligatoriu în interiorul The Loop.

<a href=”http://twitter.com/home?status=<?php the_title(); ?> – <?php echo bloginfo(‘home’).”/?p=”.$post->ID;  ?>”>Dă-l pe Twitter</a>

Cam asta e toată filosofia 🙂

Dacă nu vă iese ceva, puteți să îmi puneți întrebări aici și încerc să vă răspund.

3 thoughts on “Butonul de dat pe Twitter”

  1. Eu folosesc pluginul de la tweetmeme si e destul de ok. Face cam ce face si Da-l pe Twitter doar ca nu te redirectioneaza ci iti apare o casuta noua cu Titlul si link-ul scurtat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *