Social media e abia la inceput

Am citit astăzi pe mashable.com că un număr destul de mare din primele 100 companii Fortune 500(conform celor de la Burson-Marsteller), folosesc cel putin 1 instrument de socializare – 79%. Dacă ne uităm la slide-ul 4, vedem de ce spun că social media e abia la început. Doar 20-30% din companii folosesc un mix complet de comuincare prin rețelele sociale. Prin comparație cu piața de publicitate tradițională, afirmația de mai sus ar suna așa:

”79% din companiile de top folosesc cel puțin un instrument de promovare – TV, Radio, Outdoor, Indoor, Direct Mailing, etc, însă doar 20% folosesc un mix complet de instrumente” – afirmație falsă, pentru că 100% din companiile din Top 100 Forbes folosesc cel puțin un instrument de publicitate, iar dacă ne uităm la mix, pe un interval de 1 an, probabil că descoperim o cifră similară.

E interesant de observat că Europa este pe locul 2, imediat în urma Americii, la Twitter, Facebook și Youtube, însă suferă puternic încă la capitolul bloguri de companii. Mai jos poți să urmărești toată prezentarea.

Social media va fi o piață matură atunci când marketingul va alege promovarea pe Youtube la fel de natural cum alege un spot TV pentru FMCG(fast moving consumer goods – iaurturi, cereale, produse de curatat, etc).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *