Traim intr-o tara libera

88_cap_vs_soc_splash

Spre deosebire de alţii(aici chinezii), în România există libertate suficientă cât să te poți exprima liber, dacă nu întotdeauna în presă(vezi presiunile, în care nu o să intru). Libertatea asta se manifestă cel mai vizibil pe internet, unde oricine poate publica orice, despre oricine(mă rog, aproape – au apărut cazuri în care diverse spamsite-uri și file sharing site-uri au fost date jos și date în judecată).

Ți se pare normal să poți să vorbești despre ceva adevărat și argumentat, împotriva guvernului:

  • pe blog
  • pe un forum
  • să scrii o știre, dacă ești jurnalist
  • să pui o imagine, prin care să comunici ceva
  • să faci un clip despre subiect

La noi se pot face toate astea pentru că acum 21 de ani, niște oameni l-au dat jos pe răposat. În China nu e cazul să te grăbești/agiți să publici ceva despre Google, pentru că, din momentul în care s-au retras, ei trebuie să dispară din presă sau să apară doar în comunicări controlate atât ca mesaj, cât și ca sursă.

E interzisă dezbaterea sau menționarea sub orice formă a afecțiunii pentru Google – text, imagine, video, audio – în orice mediu online sau offline.

Toate site-urile care au publicat deja materiale de genul ăsta, trebuie să le scoată imediat, iar guvernul va aloca resurse în fiecare regiune ca să monitorizeze fluxul de informații despre Google și China și dacă acestea se produc pe teritoriul sau sunt găzduite în China.

Trăiască partidul și regulile lui!

2 thoughts on “Traim intr-o tara libera”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *