Mamaistul de vama – o contradictie reala

De fiecare dată când mă întorc din Vama Veche, am de scris despre câte o tipologie umană întâlnită pe acolo, cu care am interacționat direct, într-un fel sau altul. Weekndul ăsta a fost de așa natură că a adunat mult mai puțină lume, deci mai puțin material de studiu pentru tipuri de vamaioți sau de pseudo-vamaioți. Am ajuns târziu de tot, sâmbătă dimineața, pe la 4 fără ceva, la Stuf, în vamă, pe un frig tomantic și după niște peripeții cu Dacia 1310, 1983, a lui Mihnea(nu le zic aici, că și așa s-a enervat bietul om).

Nu era multă lume, era muzică bună și aveam poftă de răsărit.

Lucrurile s-au schimbat în câteva ore. Chiar dacă a plouat și a fost cam frig, pe sâmbătă noaptea tot a apărut în peisaj mulțimea de ghiolbani cocalari. S-au strâns la Stuf, ca de obicei, ca muștele la bec 😀

Mamaistul de vamă(lat. Mamaiotus coca) este o specie aparte de cocalar. E avangardist pentru că el s-a plictisit de clasicele bum-bum-uri și bâtz-bâtz-uri din Mamaia/Costinești/cluburi din Constanța. Să se înțeleagă – nu e obligatoriu ca mamaistul să fi venit din Mamaia, poate fi extins conceptul asupra tuturor cocalarilor de vamă. Revenind la mamistul nostru avangardist, el vine în vamă pentru că i se pare cool, ca să se amestece cu toți hipsterii de acolo, să facă show și să agațe ceva. Nu-i mai place locul lui de baștină și simte nevoia să experimenteze. Ai zice că e semn de îmbunătățire. Nu e așa…

Manifestări:

  • e un specimen gălăgios, băgăcios, intră în vorbă cu tine și insistă direct proporțional cu gradul de beție
  • se urcă pe mese și dansează din burtă, fără tricou, la 15 grade afară
  • are pălărie sclipicioasă pe cap sau ceva tematic pe el(moș crăciun e destul de popular anul ăsta)
  • ochelari de soare, fie pe cap, fie pe ochi(dar mai rar) – opțional
  • pus pe scandal

Despre ultima formă de manifestare merită să detaliez un pic, pentru că se potrivește cu ceea ce am văzut duminică dimineață, evident, tot lângă Stuf(asta pentru că Expriat-ul ne-a gonit cu vreo 10 balade consecutive, după ce toată seara ne ținuse în priză cu super-piese). Nici nu ajunsesem bine la locul faptei, că am văzut ceva dubios – mașini pe două rânduri în față la John, mulți cocardei puși pe scandal. N-am apucat să stăm prea mult pentru că s-au desfășurat destul de repede. O gașcă de mamaiști a atacat cu o bâtă ascunsă. L-au lovit destul de bine pe unul din cealaltă ceată, sânge, schije, tot ce trebuie.

Noroc că i-a despărțit poliția și i-a împrăștiat. În 5 minute nu mai era picior de mașină acolo. Nu credeam că o să văd bătăi de mamaiști în vamă.

Cine știe pentru ce s-or fi luat la ceartă. Oricum nu contează. Important e că s-a întâmplat acum și că se mai poate întâmpla.

Așa că păzea la Stuf…

2 thoughts on “Mamaistul de vama – o contradictie reala”

  1. Pingback: Tweets that mention Mamaistul de vama – o contradictie reala | Titus Blog -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *