Vama ca o carciuma

M-am întors din Vama Veche, unde am fost(iar) în weekend. Spre deosebire de data trecută, acum am venit plin de subiecte, idei, inspirație și energie, după ce avusesem o săptămână mult prea plină. În procesul ăsta de energizare și relaxare, am putut să observ că vama e o mare cârciumă. Se bea peste tot, pe stradă, pe plajă, lângă mare, în mare, pe bordură, în baruri, în curți, în campinguri.

Peste tot.

Dacă poliția și-ar pune în cap, ar putea amenda tot turistul.

Oricum, nu despre asta e vorba. În toată marea asta de băutori într-o perpetuă mișcare browniană, am putut să identific o serie de tipologii umane destul de bine conturate. În episodul de azi, l-am observat pe omul băutor de bere la PET, minim 2 litri, numit generic PETist. PETist-ul se ramifică în două familii distincte, în funcție de motivația pe care o are în utilizarea cu succes a PET-ului de bere pe toată durata zilei sau a nopții.

PETist-il autentic

Mi se pare just să încep cu el, pentru că motivația lui principală pentru preferințele puternic exprimate către PET stau în lipsa banilor pentru cumpărarea unei cutii sau a unei sticle standard de bere. La această lipsăse adaugă o afinitate deosebită pentru zeama de hamei, în detrimentul altor băuturi. În caz contrar, PETist-ul poate să se transforme în vodcar low quality sau alte denumiri similare. PETist-ul autentic nu are vârstă sau sex. Poate fi un punker, un rocker, o mamă, un poet, un antreprenor mic, o domnisoara. Viața PETist-ului e guvernată de prezența sau absența PET-ului din mână, fapt care determină gradul de fericirie/nefericire în funcție de numărul de PET-uri consumate.

Cum îl recunoști?

E liniștit, i se pare normal să consume și să plimbe după el sticla de 2l de bere.

PETist-ul faker

Această anomalie a apărut în momentul în care copiii de bani gata, oamenii de afaceri cool, fetele care vor să se dea rebele sau alte clase sociale, au început să preia din comportamentele PETist-ului autentic, chiar dacă își permit un consum de alcool mult mai înalt calitativ. Conform declarațiilor unui PETist faker, motivația lor principală este nevoia de a se integra în pesiajul de vamă, chiar dacă ei au intrat în stațiune într-un Mercedes CLS sau un ML. Se pare că ei vă PET-ul ca un instrument de rebeliune față de lumea lor, plină de bani, cocktailuri și băuturi de fițe.

Cum îl recunoști?

Spre deosebire de PETist-ul autentic, faker-ul e gălăgios, ține să se facă remarcat. Uneori îl poți identifica după îmbrăcămintea scumpă, însă doar la specimenele mai tinere, cei care practică PETism-ul de mai multă vreme având și o garderobă cu care se pot integra mai ușor.

Fie el în stare naturală, fie faker, PETistul este una din cele mai întâlnite prezențe în vamă. De obicei, lasă în urma lui o grămăjoară de PETuri, care variază în dimensiuni, în funcție de durata vizitei și mărimea grupului de PETisti.

Acum să vedem dacă poți să identifici corect un PETist:

Lasă un comentariu cu părerea ta – PETist autentic sau faker?

Transportul ne-a fost asigurat de VW Polo-ul meu, care a zburat admirabil pe autostradă.

*sursa foto

4 thoughts on “Vama ca o carciuma”

  1. Ar trebui sa se faca un filtru la intrarea in Vama, PET-istii fake sa fie trimisi la Mamaia lor iubita, iar celor TRUE :)) sa li se dea un PET de bun-venit.

    Zau daca nu. Uite asa se strica Vama 😡

  2. Pingback: Tweets that mention Vama ca o carciuma | Titus Blog -- Topsy.com
  3. Asta da campanie de promovare pt Vama Veche – dacă ești PETist TRU, hai în vamă să îți dăm o bere moka. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *