Venetia la pas in 3 ore

Am ajuns într-un final în Portoroz, după 2 escale italiene, una în Veneția și una în Trieste. De când am aflat că mergem la Golden Drum, am căutat variante cât mai directe spre festival și așa am ajuns la itinerariul București – Veneția – Trieste – Piran(Portoroz), timp în care n-am putut evita statul peste 3 ore în Veneția.

Am fost offline toată ziua pentru că wireless-ul e scump. Deși există mai multe rețele, singura care funcționează e cea oficială, instalată de adiministrația orașului, pe bani. Nici n-am întrebat cât costă, nici nu vreau să știu.

În mod normal, ca să vizitezi un oraș ca Veneția, îți trebuie cel puțin o zi, în care să te bucuri de fiecare stradă, curte, gondolă, canal sau pod. Noi am nimerit fix în extrasezon, deci aglomerația era minimă.

Cel mai mult ne-a plăcut să ne plimbăm pe străzile din afara rutelor turistice, pe unde fie erau doar localnici, fie nu era absolut nimeni (da, erau piațete goale, pasaje pustii, liniște)

Cele mai tari chestii pe care le-am văzut au fost:

Strada cu sens unic pe apă

Câniele Rocky Stallone, al unui italian bătrân

Bomba serii (nu o pițipoancă)

O idee pentru hipsteri, ecologiși și greenloverși: flori din fund de PET

Dincolo de asta, da e frumos în Italia, chiar dacă nu e așa de civilizat ca în Germania sau Austria. Pizza, pastele și înghețata sunt excelente. Ne citim de la festival!

Bonus:

5 thoughts on “Venetia la pas in 3 ore”

  1. Sunt geniale gelatele alea. Sau cum le zic ei la inghetate. Tin minte cand am fost in eurotrip anu asta, si un prieten si-a luat una din aia. A ramas vreo 10 minute in fata gelateriei, si savura inghetata aia. Cand a cumparat-o a fost singurul de acolo. Dupa ce l-a vazut lumea, s-a facut coada:))

    Ah, noi am reusit sa parcurgem venetia, din centru pana la periferie, in 10 minute. Alergam de nebuni, sa nu depasim 5 ore de parcare, pentru ca ne costa vreo 20 de euro a 6-a ora:D

  2. Te motiveaza cate o parcare sau un tren de prins. Noi am grabit pasul ca pe la 6 aveam trenul spre Trieste.

  3. Pingback: Venetia la pas in 3 ore - Ziarul toateBlogurile.ro
  4. Imi pierdeam si eu vremea si am gasit informatia de mai sus al dvs.

    asa ca am hotarat ca trebuie sa va felicit pentru ceea ce ideea
    din sait.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *