Urmatoarea retea sociala dupa Facebook

Image representing Google as depicted in Crunc...
Image via CrunchBase

M-am trezit vorbind și scriind în ultima vreme despre Facebook mai mult decât îmi imaginam. E rețeaua care cucerește încet-încet din ce în ce mai mult din internetul românesc, european, global.

E rețeaua cea mai la modă acum. Și asta s-ar putea să îi marcheze moartea iminentă sau măcar plafonarea. Moda e știută ca fiind una din cele mai capricioase și mai volatile medii, se inovează mereu, nu există termen mediu sau lung.

Facebook e în piață de prin 2005(de prin 2007 în România), așa că se apropie de vârful de 4 milioane(pe România în 2012-2013, luând în calcul ritmul de creștere și rata de penetrare a internetului) și, probabil, undeva în jurul a 1 miliard în lume.

Pe de altă parte, Google a anunțat că a pus pe hold lansarea rețelei sociale(sau a produsului social) care să se bată cu Facebook până în primăvara lui 2011.

Eu mă aștept de la ei să nu facă ceva în care să pun poze și să scriu statusuri. Asta face Facebook foarte bine deja.

Mă aștept de la Google să se folosească de Groupon(pe care l-a cumpărat cu 6 miliarde $) și să construiască cea mai mare rețea de social search, shop & review, cu care să revoluționeze modul în care căutăm și cumpărăm de pe internet.

Poate îi integrează și pe băieții de la Squeeqly și obțin o platformă de reduceri pentru cei care promovează prin Social Media produsele pe care le cumpără.

Cred că e mai mult decât o amânare a Google Me. Google redefinește intern strategia prin achiziția Groupon.

Update:

Google nu a reușit până la urmă să cumpere platforma de Social Buying și cred că acum se zgârie pe ochi, pentru că Groupon a reușit să atragă 950 milioane de dolari, bani de la investitori noi.

Mai mult, majoritatea experților au anunțat social shopping ca fiind unul din trendurile principale pe 2011.

Enhanced by Zemanta

6 thoughts on “Urmatoarea retea sociala dupa Facebook”

  1. Pingback: Tweets that mention Titus Blog » Urmatoarea retea sociala dupa Facebook -- Topsy.com
  2. Ai niin, unohdin kysyä, että jäikö Noora sun mineraalimeikkien käyttö kokeilun tasolle, kun niitä ei tässä postauksessa näy? Itse en ole vieläkään saanut aikaiseksi kokeilla niitä, vaikka kaverit ovat kehuneet kovasti. Pelkään edelleen, että puuterimaiset tuotteet ovat mulle liian kuivattavia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *