Ce ai face dacă te-ai întoarce în clasa a 9-a cu experiențele de acum?

The Săsar River flowing through Baia Mare, Rom...
Image via Wikipedia

Provocarea asta mi-a pasat-o Haotik acum mai mult de o lună.

Am tot amânat momentul și am zis că trebuie să scriu când am o idee cu adevărat bună, blogworthy. Era prea simplu să scriu că aș face totul la fel, că aș îmbunătăți X sau Y.

Dacă m-aș întoarce acum înapoi în clasa a 9-a, însă mi s-ar da voie să iau cu mine toate experiențele acumulate până acum, m-aș pregăti să îmi fac propria firmă la 18 ani.

Pe timpul liceului am cam fost un semitrântor, care nu prea termina nimic din ce începea. Așa m-am apucat de programare, însă am renunțat prin clasa a 11-a, așa m-am apucat de volutariat prin a 11-a și nu m-a ținut nici măcar până la sfârșitul anului, așa am zis că nu mă bag în proiecte extrașcolare, că de ce să mă zbat.

Prima mea afacere ar fi să ofer servicii de comunicare pentru companiile din Baia Mare(unde am făcut eu liceul) pe internet, mai precis site-uri și soluții de comunicare pe rețelele de socializare.

În 2002 era haiducie, Hi5 era în creștere în România, începeau tinerii să își facă conturi și să pună poze, se vorbea pe Yahoo! Messenger în draci, se dădeau poze se promovau profilurile de Hi5, era loc de mecanisme de marketing și comunicare online.

Aș fi ales câteva zone de servicii de care eram și eu aproape – comerțul cu telefoane, promovarea de baruri, cluburi și restaurante, echipamente sportive de iarnă și de sport extrem de vară(skateboarding, role, biciclete, echipamente de munte, etc.).

Apoi probabil că aș fi intrat și pe zone de servicii pentru elevi și studenți – tipărire, multiplicare, tricouri personalizate, promoționale, s-ar fi extins business-ul și în restul județului, apoi în Satu Mare, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj.

Probabil că aș fi mers la facultatea de marketing din Cluj, de la Babeș și viața mea ar fi fost total diferită.

Ca să răspund întrebării de la început, dacă m-aș întoarce în clasa a 9-a cu experiența și mintea de acum, la ora asta aș fi fost alt om și probabil că tu nu mi-ai mai fi citit blogul acum, în forma asta.

Leapșa merge spre Minxieee, Fulgerică și Alina. Pay it forward!

Enhanced by Zemanta

5 thoughts on “Ce ai face dacă te-ai întoarce în clasa a 9-a cu experiențele de acum?”

  1. Pingback: Ce ai face dacă te-ai întoarce în clasa a 9-a cu experiențele de acum? - Ziarul toateBlogurile.ro
  2. Probabil ca as avea numai note de 10 si m-as implica in cat mai multe proiecte scolare fie ele derulate de liceul meu sau de altele din tara.

  3. Radu, din contră, eu aș pluti pe la un 6-7 ca note, dar m-aș apuca serios de proiecte și de treburi. Școala românească e atât de irelevantă…

  4. Eu m-as apuca serios de Tenis. 😀 Si as sta mai mult pe net. Si as invata sa-mi fac mancare sanatoasa :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *