Cum fac eu blogging

Men had a slightly larger presence on the Inte...
Image via Wikipedia

Am urmărit discuția lansată de Bobby Voicu, după show-ul cu Bogdana de la Radio Lynx, și continuată Cristi Manafu despre modul în care e bine să faci blogging și de ce, dacă ești blogger mic, n-are rost să te agiți și să înjuri bloggerii mari pentru că nu te bagă în seamă.

Prima lecție pe care trebuie să o învețe fiecare blogger este că succesul de peste noapte de care vorbesc toți și și-l doresc durează câțiva ani și necesită multă muncă în spate.

Degeaba cerșești linkuri de la bloggerii mari și te apuci să scrii despre ei, cât timp valoarea pe care o aduci tu cititorilor este tangențială cu zero.

Oamenii  vin pe blogul tău din două motive: ori să se informeze, ori să se destindă/distreze.

Asta-i marea majoritate, că restul vin pentru o combinație de astea două sau pentru că te cunosc personal.

Cum fac eu blogging?

Am început blogging-ul serios de relativ puțin timp.

Din 2009, pe la început.

Prima parte nici nu cred că are rost să o numim blogging – doar exersam scrisul și căutatul de subiecte. Am avut noroc cu faptul că treaba asta se lega foarte mult cu jobul. Deci avea sens și profesional să cresc blogul.

Cu timpul, a devenit pasiune, spre disperarea celor dragi 🙂

Scopul meu a fost, de la început, să îmi construiesc o prezență credibilă și interesantă în online, așa că am evitat să defulez, să înjur sau să pun la zid branduri sau oameni cu care nu mă înțeleg. Mă gândesc zi de zi ce informații mai pot pune și ce ghiduri mai pot scrie. Ține foarte mult de disciplină, de modul în care îți rupi 1-2 ore pe zi să scrii și să cauți subiecte.

Fără astea nu o să treci de niște praguri.

Dacă te gândești că SEO-ul excesiv, făcut fără cap, și spamul în agregatoare ajută, atunci să nu te uiți la timpul petrecut de oameni pe blogul tău și să nu te miri că nu o să ai comentarii mai deloc.

Sau mai rău, o să ai comentatori brainless.

Una peste alta, trebuie să îți formezi un stil, să scrii pentru un tip de audiență, să fii consecvent și să muncești, tată.

Așa faci succesuri în blogging.

Enhanced by Zemanta

5 thoughts on “Cum fac eu blogging”

  1. Pingback: Cum fac eu blogging - Ziarul toateBlogurile.ro
  2. Pingback: Tweets that mention Titus Blog » Cum fac eu blogging -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *