Developeri din intreaga lume se aduna la Yahoo Open Hack Bucuresti, pe 14 si 15 Mai

Guest post scris de Ioana “Abe” Anescu, notoriu organizator de evenimente, proprietar al abe-events.com

In sfarsit un eveniment important si cu traditie mondiala dedicat comunitatii developerilor si programatorilor se intampla la Bucuresti – Yahoo Open Hack Europe 2011 (http://openhackeu2011.eventbrite.com/) . Mai mult decat atat, evenimentul de anul acesta este primul organizat in Europa de Est, si va fi gazduit de Crystal Palace Ballrooms in zilele de 14 si 15 mai 2011.

Ce este de fapt Open Hack?

Este un concept de eveniment menit sa incurajeze comunicarea, colaborarea, creativitatea In acest domeniu si strangerea la un loc a comunitatii de developeri, programatori, designeri  – pe scurt “tech – guys” din Europa de Est in special, dar in general din toata lumea. Pana acum s-au inscris participanti din Serbia, Romania, Brazilia, Germania, Spania si multe alte tari. Tehnologiile folosite vor fi (dar nu se vor limita numai la) YUI, YQL, Flickr, Updates, Answers etc. Deci pentru cei care se bat in coduri si limbaje de programare este un moment bun sa arate ce pot! Pentru restul este doar un motiv de mandrie ca se intampla lucruri faine si marete si pentru “tech-freak”-sii nostri! Si ca nu suntem chiar coada Europei! Anul acesta cei de la Yahoo Developers Network vor sa adune peste 300 de “hackeri” in cadrul evenimentului! Prin “hackeri” intelegandu-se acei pasionati de coduri, limbaje de programare, design, de care aminteam mai sus, oameni focusati pe crearea de API-uri si lucrul cu noi tehnologii pentru a crea tot felul de lucruri mai mult sau mai putin folositoare dar cu siguranta, fun!

Structura

Intregul eveniment are o structura aparte: timp de 36 de ore in continuu pasionatii de tehnologie, codare, design, api-uri etc vor sta in fata calculatoarelor, singuri sau in echipe de maxim 4 , pentru a dezvolta cele mai cool aplicatii ever. Acest marathon…pardon “Hackhaton” va fi alimentat din belsug cu cafea, dulciuri, snacksuri, momente de relaxare si distractie furnizate de Yahoo!. In plus, la final va fi si o sectiune de premiere.

Si v-am mentionat deja ca participarea la eveniment e gratuita? Daca nu, o fac acum!

Da, participarea la Yahoo Open Hack este gratuita. Se face pe baza inscrierii aici si a unei preselectii prealabile, datorate spatiului limitat.

O alta faza super tare e ca se pot face echipe pentru dezvoltarea aplicatiei – fie dintre cunoscuti, fie dintre cei prezenti (ceea ce ofera si posibilitatea schimbului de experienta, a networkingului). Si uite asa se aduna comunitatea!

Sambata (14 mai), in deschiderea evenimentului vor avea loc o serie de seminarii tehnologice, unul din ele avandu-l ca invitat pe Doug Crockford, unul dintre cei mai renumiti programatori si antreprenori americani, mai cunoscut printre cei din domeniu ca dezvoltatorul limbajului JavaScript. In prezent este Senior JavaScript Architect la Yahoo! (http://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_Crockford)

Evenimentul se va finaliza duminica in jurul orei 19 cu o festivitate de premiere si un barbeque (in cazul in care vremea permite).

Inscrierile se pot face pana pe 12 mai. Pentru a fi mai mult la curent cu evenimentul puteti urmari contul de twitter (@openhackday) sau @ydn ( contul celor de la Yahoo Developer Network)

Daca pana acum nu v-am convins sa va inscrieti – desi este fooarte tareee, aruncati un ochi pe clipul asta  sa vedeti cum a fost la Open Hack-urile anterioare.

London Hack Day Video from Tom Coates on Vimeo.

Asa-i ca nu mai stati pe ganduri? Inscrierea se face aici http://openhackeu2011.eventbrite.com/

2 thoughts on “Developeri din intreaga lume se aduna la Yahoo Open Hack Bucuresti, pe 14 si 15 Mai”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *