Cum reincarci online cartela prepay prin PayPal?

Ieri am testat un serviciu interesant – Fastpay.ro – singurul, din câte știu eu, serviciu de încărcare a cartelelor prepay Orange, Vodafone, Cosmote cu ajutorul contului de PayPal.

Dar mai întâi, să contextualizez puțin.

La începutul lunii iunie mi-am convertit abonamentul în cartelă prepay, pentru că plăteam în mod nejustificat niște sume foarte mari pentru mii de minute pe care nu le foloseam, dar nu puteam să îmi iau suplimentări pentru traficul de date, la prețuri decente. Pe cartelă, la Orange, acum am tot mii de minute, însă cu 7 euro, în care intră și 100 MB, după care pot să activez o opțiune extra de internet, de 3 euro, cu încă 150 MB, la care pot să adaug cu 0,5 Euro încă 100 MB.

N-am cum să ajung la cei 15-16 euro/lună pe care îi plăteam înainte decât dacă o să consum 500 mb(de 5 ori cât aveam înainte). În concluzie, am făcut alegerea corectă.

Cartela, însă, vine cu o problemă – trebuie să o reîncarci. Chestia asta se face simplu, cu contul ING, la tonomatele de pe colț sau de la chioșcuri. Acuma eu mă uit la următorul target – bloggerul care face bani din AdSense, nu volum foarte mare, dar strânge cam 7-10 Euro/lună.

În loc să te apuci să transferi banii ăia pe conturi bancare și să plătești comisioanele, prin Fastpay.ro poți să plătești direct prin contul de Paypal și să îți încarci cartela prepay. Repet, e singurul magazin online din România care acceptă PayPal la plata pentru cartele.

Cum funcționează?

Te duci pe site și comanzi. E simplu.
Pentru un client nou poate dura până la două săptămâni onorarea primelor comenzi, dar, în general, durează câteva ore, sau 1-2 zile. Pentru clienţii vechi care au mai mult de 3 luni vechime şi mai mult de 3 cumpărări există posibilitatea de a primii codurile automat.

Și acum partea interesantă: există în spatele platformei un sistem de inteligenţă artificială care dă un rating clientului în funcţie de contul lui de PayPal. La cumpărare nu îţi cere user sau parolă. Tot ce îţi cere sistemul e să faci plata şi, pe baza contului de PayPal din care vin banii, sistemul ştie dacă ai mai cumpărat sau nu.

Face tot felul de calcule pentru a stabili egibilitatea clientului respectiv şi care este riscul de fraudă și, pe măsură ce înregistrează fraude și tranzacții reușite, sistemul învaţă şi se optimizează pentru a detecta şi mai bine următoarele posibile tentative de fraudă, dar și tranzacțiile ok.

Eu zic că merită folosit de către cei care fac bani din AdSense.

13 thoughts on “Cum reincarci online cartela prepay prin PayPal?”

  1. Super! Cartelele prepay se pot reincarca mereu la promotie, beneficiind de un discount. Am scris mai multe detalii pe blogul meu. Intra acum aici: http://wp.me/p1P0p2-62 Plata se face online, cu cardul.

  2. cum pot sa imi fac cont pe fastpay.ro pt ca nu gasesc acolo pe site decat login cand dau sa comand

  3. Pare cam complicata procedura cu creare de cont, vechime… nu exitsta optiuni mai simple?

  4. Am mai cautat pe forumuri, am mai incercat site-uri de reincarcare electronica si am ajuns la concluzia ca fonmoney e cel mai recomandabil. Nici procedura nu e complicata si au si comisionul mic.

  5. Buna Titus, am facut un redesign site-ului si sper sa va placa. Pe PPay.ro doritorii pot plati nu numai prin PayPal dar si prin Moneybookers, iar reincarcarea dureaza cateva minute.

  6. Am auzit ca si cei de la re-incarcare.ro se pregatesc sa ofere un serviciu similar, sa poti sati reincarci cartela cu paypal sau skrill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *