De la utilizator de internet la client – cum faci trecerea

Cei care mă cunosc bine știu că îmi place mult să vorbesc în public. Cu cât audiența e mai mare și mai avizată, cu atât îmi place mai mult, pentru că trec dincolo de monolog și pot să port o conversație cu sala. Așa se poate scoate maximul dintr-o prezentare. Mai sunt câteva reguli mici, de bază(număr de cuvinte pe slide, număr de slideuri, asocieri cuvinte-imagini), care fixeaza idei, însa despre asta, într-un alt articol.

Vinerea trecută am participat la Marketing 24/7, unde, în prima parte a zilei, am vorbit despre online și social media. Mai precis, ideea principală a prezentării mele a fost să trag un fir de la utilizatorii de internet la antreprenor/proprietar de mică afacere în oraș de provincie.

Le-am arătat de ce e important să fie prezenți online, dincolo de ”așa trebuie”.
Clienții lor sunt acolo, chit că sunt pe Facebook, bloguri, forumuri sau în listele de followeri ale utilizatorilor de Twitter. Apoi le-am explicat că social media înseamnă să contribui și să ajuți comunitățile online/offline să facă mai bine/mai ușor ceea ce oricum făceau deja:

Facebook – comunicare între oameni
Apple – iPhone – muzică, telefon, browser de net, aplicații utile

Am făcut analogia lucrului cu agenție vs. social media făcut in house – mersul la service cu mașina vs. reparatul în garaj, le-am arătat niște tool-uri de monitorizare simple, le-am arătat scara de depreciere a informației și am apucat prea puțin să le zic de social shopping.

Prezentarea mea din conferință:

Așa le-am stârnit interesul pentru workshopul ce a urmat.

3 thoughts on “De la utilizator de internet la client – cum faci trecerea”

  1. La pagina 15 imi permit sa completez langa Zelist Monitor, MediaIQ, Monitorizare Mediafax si mai noul Mediabrief. 🙂 in rest faina prezentare

  2. Cele 3 inseamna ca trebuie sa isi mai faca un pic de PR printre oamenii de social media/online. De ZeList am vazut ca stie cam toata lumea. O sa le testez la un moment dat si pe cele 3, daca o sa fac rost de conturi premium pentru 30 zile(sa zicem).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *