Cel mai bun ghid pentru Barcelona

Am o provocare destul de mare pentru weekendul viitor. Plec în Citybreak, cu Paravion, la Barcelona și am nevoie ca, în patru zile, să pot vizita cele mai importante și interesante locuri din oraș și de pe litoral. Timpul e scurt, așa că nu vreau să merg și să orbecăi pe-acolo, ca să descopăr locurile faine, ci caut un ghid turistic, cel mai bun ghid turistic.

Nu mă interesează locurile clișeice ale orașului, cele pe care pot să le văd în poze pe net. Vreau să văd o altă față a Barcelonei, una pe care să o simt, să o trăiesc și să v-o povestesc. Caut Barcelona ascunsă, Barcelona cu buticuri, cu oameni simpli, cu liniste, cu siesta lungă, departe de soare. De aceea aplez la blog pentru un pic de ajutor.

Caut cel mai bun ghid pentru Barcelona. Am căutat deja pe internet și am făcut un top 5 al ghidurilor care mi-au atras mie atenția:

  1. Barcelona Globetrotter:

    The highly successful Globetrotter Travel Series , which includes Travel Guides, Maps and Road Atlases, presently covers more than 80 destinations worldwide. The Packs are excellent value, including both a guidebook and a softcover version of the fold-out Globetrotter map of the region, in a printed plastic wallet.The handy pocket-size guide is packed with useful information, tips and recommendations, accompanied by colour photographs, charts and maps for the first-time traveller who wants to experience the major highlights that Barcelona has to offer.

  2. StyleCity Barcelona

    Taking visitors from bejewelled bars to tiny boutiques, from undiscovered museums to seaside cafes, this completely revised and updated edition of StyleCity Barcelona explores the city’s most charming locations, down medieval alleyways, along majestic boulevards and into breathtaking squares.

  3. The Rough Guide to Barcelona

    This up-to-date guide has a full-colour introduction that showcases the colourful streets and astonishing architecture, and there are new full-colour sections exploring Antoni Gaudi and modernism, as well as Barcelona’s exotic festivals. The city is covered neighbourhood by neighbourhood, with dozens of reviews for restaurant and hotels in Barcelona, easy-to-use maps and area highlights. With all the practical advice you need, and in-depth examinations of Catalan history, culture, music, cuisine, sport and folklore, this if the must-have item for any trip to Barcelona, from the adrenalin junkies to those craving some first-class tapas. Make the most of your time with The Rough Guide to Barcelona !

  4. Ghid Turistic. Barcelona și Catalunia

    O multime de fotografii si ilustratii si harti. Patru zile pe nivel si sectiuni ale obiectelor importante. Imagini tridimensionale ale celor mai interesante zone din Barcelona. Gama larga de hoteluri, restaurante, magazine si locuri de dostractii. Trei trasee recomandate. „Nici un alt ghid nu va starneste apetitul ca acesta.” The Independent

  5. Barcelona Baedeker

    At the heart of this full-colour and visually inspiring guide is a wealth of well-researched information and over 150 detailed recommendations, written by experts. From the colourful shopping districts and lively boulevards to the grand monuments and splendid parks, you will find all the sights and top attractions explored in an easy-to-read A-Z format, with 3D laminated illustrations displaying the key sights in perspective.

Din descrieri n-am cum să mă prind care e cel mai bun, așa că vă întreb și pe voi – care să îl comand? Am nevoie de răspunsuri rapid, pentru că sâmbăta viitoare o să fiu deja pe avion.

[poll id=”10″]

Dacă voi știți un ghid mai bun sau știți locuri frumoase de vizitat prin Barcelona, eu vă voi rămâne veșnic îndatorat și vă voi aduce un magnet de frigider simpatic.

(sursa foto)

Articolul face parte din seria Barcelona, scrisă pentru Paravion, locul de unde rezervi online bilete de avion, vacanțe sau hoteluri.

Cazare hotel la cel mai bun pret!

19 thoughts on “Cel mai bun ghid pentru Barcelona”

  1. Salut!
    Am fost la Barcelona in primavara aceasta si pot spune ca mai toate ghidurile turistice luate de la buticuri sau downloadate de pe net (inclusiv o app) ofera aceeasi masa de obiective de vizitat. Nimeni nu isi permite sa omita ceva demn de vazut.
    Sfatul meu e sa ai un ghid cu harta, sa iti iei un abonament de metrou (si serv. de taxi sunt ieftine)si sa filtrezi orasul prin gusturile tale. Daca vrei forfota si nebunie mergi in Piata Spania, seara, daca vrei putin turism gastronomic mergi in Portul Olimpic sau pe Rambla, daca vrei un overview, ai Barcelona Tur Bus…etc.
    Orasul e mare, te epuizeaza daca esti prea “flamand cultural”. Recomand 2 zile pentru obiective (neaparat operele lui Gaudi), o zi pentru relaxare (parcuri si porturi), o zi pt gastronomie (neaparat tapas) si observatii socio-culturale (comportament, vestimentatie, arta urbana, etc.). Incheie sejurul cu o seara de chitara spaniola.

  2. Mersi frumos. Mi-a zis și Copolovici să mă feresc de mâncatul în zona turistică – scump și prost. 🙂 În rest, trebuie să încep să îmi fac și eu traseul și articolul tău o să fie de mare ajutor!

  3. @George altă dată cu CouchSurfing, acum merg pe CityBreak. Dar e bună ideea, am mers așa în Slovenia.

  4. Doar niște aplicații de Android pe care nu am apucat să le testez. Revin cu un articol pe tema asta.

  5. Nu mai bine cereai tu niște tips&tricks de la cei care au fost pe-acolo? Eu am fost acolo de 2 ori și aș putea să-ți spun câte ceva dar în niciun caz n-aș ști să-ți recomand un ghid.

  6. @waven spune, vreau tips&tricks și de la cei care au fost acolo, doar că vreau să îmi iau și un ghid turistic, să văd și ce recomandă experții în așa ceva. 🙂 Ai cuvântul

  7. 1. folosește transportul în comun. inclusiv de la/spre aeroport. e ieftin, curat, omni-prezent.
    2. bea bere multă. ajută la hidratare și e mai ieftină ca apa.
    3. nu cumpăra niciodată de pe o stradă principală. 3 pași mai încolo pe o străduță e la jumătate de preț.
    4. nu rata Aquarium și parcul Guell/Gauddi.
    5. plaja-i scumpă rău și nici nu-i deosebit de spectaculoasă. Portul însă, e mirific!
    6. e perioada reducerilor: ia-ți o valiză mai mare, n-o să poți rezista 🙂
    7. exersează-ți catalana/spaniola. recomand curs intensiv de telenovele 🙂
    8. Rambla e frumoasă! Sau nu! La fel și Sagrada.
    9. orașu-i enorm, multe merită văzute, ia-o la pas cu harta-n mână și încălțări comode.
    10. rămâi acolo! promit să te vizitez anul viitor :))

  8. @waven mersi de sfaturi, o să mă distrez maxim dacă e perioada reducerilor, cu fata dupa mine. Ar trebui să iau chiar două valize.

    Deci unde se poate face baie acolo? În afară de plaja scumpă rău.

  9. Plaja-i ok pentru bălăceală și 1-2 ore de soare. E scump să bei o bere (4 sau 5 euro -pahar de 330ml) sau să mănânci ceva (20-30 de euro niște ceva-uri oarecare).

  10. Bălăceală și vreau, pentru că o să fie cald de tot și e păcat să nu fac o baie în Mediterana, poate chiar la răsărit 🙂

  11. Buna…eu sambata pe 16 iulie o sa fiu in Barcelona pt. prima data in viata mea, unde am escala de 8 ore in drum spre Ibiza.
    Acum fac si eu o prospectare sa vad ce as putea bifa in cele cateva ore. Eu am gasit un ghid electronic pe net. E in lb engleza, nu cred ca pune probleme. Ma gasesti la m_zugravu ca id de yah00 daca vrei sa ti-l trimit. Hasta la vista, senor! ;)

  12. @marryjane lasă linkul aici, că e util pentru toată lumea. Poți să îl urci pe Slideshare.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *