Postacii anti – Golden Brau si CarMania la Iasi

Weekend-ul trecut a fost Golden Brau CarMania și la Iași, după ce acum două săptămâni fusese la București. De la București, toate bune și frumoase, lumea a fost fericită(vezi aici și aici), așa că am recomandat mai departe evenimentul și pentru bloggeri din alte orașe.

În weekend, imediat după eveniment, pe duminică, cu toate că bloggerii participanți au scris că evenimentul a fost ok(aici și aici), am primit următorul comentariu pe blog:

După cum puteți vedea, omul se plângea de organizare, iar postacul #2 îl susținea în anonimatul dat de un IP diferit și de a@a.ro la adresa de email. 

Evident, elucubrațiile au rămas în pending(inițial vroiam să le bag direct în spam, însă nu puteam să fiu apoi martor la următoarele comentarii:

Băiatul a mai comentat de zor și ar mai fi comentat dacă nu îl cenzuram. Acum rămâne de văzut care dintre concurenții/haterii lui Golden Brau au săvârști mârlănia asta? Mă ajută vreun expert în IP-uri și tracing?  Poate dăm de micuți și îi demascăm un pic, pentru că nu-i frumos ce au făcut.

 Ce trebuie să facă omul de PR

Odată ce ai identificat postacul/postacii pe blogurile din campania ta, ai două variante. Prima dintre ele presupune să vorbești cu toți bloggerii să scoată comentariile respective și să blocheze utilizatorul respectiv. Durează și e greu de negociat cu unii bloggeri. Varianta a doua este să îi scrii bloggerului și să îi explici că are unul/mai mulți postaci la articol și să îi oferi dovezi de la fața locului că lucrurile au mers bine(în caz de eveniment) sau dovezi că tu ai dreptate și nu comentariul calomnios. O discuție publică de genul ăsta discreditează orice încercări viitoare în ochii cititorilor și rezolvă problema.

9 thoughts on “Postacii anti – Golden Brau si CarMania la Iasi”

  1. sa stii ca pe undeva are dreptate omu`;
    eu aveam masina spalata de cateva zile si cand au inceput sa dea cu solutie si carpe a iesit ok (eu am un gri metalizat)
    este normal ca cei care aveau masinile foarte murdare sa se planga pentru ca acolo chiar nu aveau ce face baietii aia cu toate solutiile din lume
    oricum, la fiecare eveniment trebe sa fie si un gica contra ca altfel nu are rost
    ps: aproape in fiecare zi au avut probleme la site si chiar daca le`am semnalizat asta nu s`a intamplat nimic

  2. Hai mă că nu mergi cu juma de metru de noroi pe mașină la genul ăsta de evenimente, e minim de bun simț. Nu i-aș da dreptate, chit că o avea murdară

  3. am vazut multi care erau asa:))
    culmea ca foarte multi din cei care erau acolo se asteptau la o spalare de aia sanatoasa
    normal ca namol si culoarea neagra cu fac casa buna

  4. Cică a băgat tare și pe Facebook. Totuși, dacă cel puțin doi bloggeri care au fost acolo zic că totul a fost ok, nu mi se pare corect să o arzi așa.

  5. Nu mai sunt cetățean băimărean de prin 2006, așa că nu.

    Oricum, am văzut articolul, miroase a gunoi electoral, nu prea aș crede tot ce se scrie acolo, mai ales cunoscând oficiosul

  6. Acelasi comentariu l-au notat si pe blogul meu.
    http://lapoarta.blogspot.com/2011/08/fotografii-de-la-car-mania-piata.html
    Doar ca se numea Florin. Eu n-am nimic cu nimeni, fiecare are parerea lui. Am scris despre campanie pentru ca am fost acolo si mi-a placut ideea. N-am nici o legatura cu Golden Brau si n-am primit nici un premiu pentru postare, ca sa fie clar pentru toata lumea. Si poate sa spuna oricine ce-o vrea, dar la Bucuresti baietii aia au smotruit de dimineata pana seara vreo 300 de masini; ma indoiesc ca au primit prea multi bani pentru asta. Pe langa curatenia exterioara, soferii au primit cate o bere, 5 l de combustibil si nu mai stiu ce alte dracovenii. Plus ca am vazut masini care aveau pragurile pline de noroi, de exemplu. Sa auzi de campania asta si sa-ti imaginezi c-or sa-ti curete aia acolo si jegul de sub zdrancanitoare, e ori naivitate, ori prostie. Si ca sa fiu si mai sincera, eu nu cred ca un om nemultumit a stat sa posteze comentariul ala pe nspe bloguri cu nume diferite. Pute rau a concurenta si am mai auzit de practici din astea, dar cred ca sunt josnice. Cand nu esti in stare sa vii cu ceva mai bun sau n-ai buget, arunci cu rahat in altii… Cum spuneam, josnic!

  7. @Bibi L-o fi chemând și Andrei și Florin, cine știe. Așa-i românu, trebuie să critice, să dea la picioare.

    Mă bucur să aud că a fost ok evenimentul până la urmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *