Cand ma apuca dorul de duca, imi vine sa ma urc in avion

Acum vreo două luni, prin miezul verii, am tras o fugă până în Barcelona și a fost grozav. Deși 3 zile și jumătate sunt foarte foarte puține pentru a vedea un așa oraș, am biciclit, am luat la picior și am folosit transportul lor în comun ca să vedem cât mai multe. Excursia s-a terminat și ne-am întors în birourile răcoroase din Bucureșt și în arșița nemiloasă din afara lor. Toate au fost bune și frumoase o vreme. Apoi a început să adie câte o briză mai răcoroasă la final de zi sau dis de dimineață, când o luam agale spre corporație.

O adiere azi, alta mâine, au început să stârnească ceva în mine. O chemare. Am încercat să o potolesc cu ieșiri la mare, cu drumuri la țară, numai să uite să treacă pe la mine. Dar nu s-a lăsat. Cu timpul a crescut și mai mare, până când a explodat în articolul ăsta, făcându-mă să îmi aștern gândurile de ducă.

Da, m-a apucat dorul de ducă. Pe vremuri, dacă se întâmpla asta, trebuia să mă duc pe la agențiile de turism/voiaj sau să caut în Pagini Aurii(cartea aia mare, galbenă și groasă) numere de telefon. Apoi sunam și vedeam ce era la ofertă, ce îmi făcea cu ochiul. Problema era mereu biletul de avion. Acolo stăteam și comparam oferte cu pixul în mână. Între timp, lucrurile s-au modernizat.

Biletele ieftine de avion s-au mutat online, la Paravion. De câte ori mă apucă dorul de ducă, intru și văd ce bilete mai au și la ce prețuri peste 2-3 luni, când știu că dă zăpada și pot să scot snowboardul de la naftalină. Partea mișto e că îmi aleg eu ce marjă de preț vreau, iar programul lor găsește singur cele mai ieftine bilete de avion. Apoi îmi arată și alte combinații, poate nu îmi convin datele. Ce să mai, e simplu ca bună ziua.

Deja mă gândesc dacă să cumpăr bilete de avion în Italia, Austria sau Germania pentru o tură serioasă de pârtie. Poate mă ajută Paravion.ro și cu treaba asta 🙂

Până atunci, vă invit și pe voi să vedeți ce bilete ieftine de avion găsiți și să vă planificați vacanțele de iarnă. Că se apropie și se apropie repede.

3 thoughts on “Cand ma apuca dorul de duca, imi vine sa ma urc in avion”

  1. @sibianul ai fi surprins să vezi că nu e așa întotdeauna. Agențiile de travel au bilete rezervate separat, așa că pot avea bilete mai ieftine

  2. Salut!
    Eu iti recomand sa mergi cu Blue Air la Nisa si de acolo poti vedea cam toata Coasta de Azur (Monaco, Cannes, Antibes, Saint Jean Cap Ferrat, Eze, Menton), mai ales ca transportul e foarte ieftin: 1 Euro/pe orice segment. Apropo de vizita la Barcelona, ai ceva ghiduri in format electronic, mai deosebit, pt. aceasta destinatie (am deocamdata LP, DK si Frommer si Rick Steves)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *