Aplicatie de recrutare cu webcam-ul si augmented reality

Fix înainte de Paști am primi un email cu anunțul că voi pune mâna pe o aplicație a Coca Cola HBC România, parte din programul lor de recrutare a management trainee-lor. Dat fiind entuziasmul dovedit de cel puțin o persoană pe Twitter, am zis că totuși o fi o chestie interesantă pentru alții, chit că am depășit momentul în care mi-aș dori un program de traineeship.

Despre ce am primit: o carte de vizită cu un cod. Nu, nu era vorba de QR code, pentru că mai nimeni nu îl folosește. Inițial credeam că trebuie să instalez ceva pe mobil și mă pregăteam să înjur Blackberry-ul pe care îl am pentru că nu-i în stare să ducă aplicația. Am intrat, conform instrucțiunilor, pe site-ul Coca Cola HBC, aici.

Prima și cea mai mare problemă a aplicației a fost că durează prea mult instalarea. Serios, am stat cel puțin 20 minute să mi se instaleze DIRECTX-urile din ultimii 5 ani, plus aplicația în sine. Ok, să zicem că trebuie fii perseverent ca să ajungi trainee, dar nici chiar așa.

Am dat drumul aplicației și m-am folosit de cardul primit să navighez prin ea – e o utilizare foarte faină a augmented reality prin webcam – mult mai funcțională și user friendly decât una pe mobil. Puncte în plus pentru asta. Recunosc că m-am jucat de câteva ori până am înțeles mecanismul și am ajuns în vârful scării:

Dincolo de efortul pe care l-am făcut și faptul că m-am bucurat că am descoperit schema care mă duce în vârf direct, aș mai fi făcut următoarele îmbunătățiri aplicației:

  • ajuns în vârf, aplicația trebuia să mă felicite sau să mă trimită pe un site, unde să am acces la niște goodies pe care altfel n-aș fi putut să pun mâna
  • ar fi trebuit să facă interactive elementele din aplicație – îmi tot venea să dau click pe ele, să aflu mai multe.

În rest, mișto ideea. Aplicația o să fie lansată pentru publicul larg în curând(săptămâna viitoare) și coduri s-au mai distribuit și se vor mai distribui pe la evenimente studențești.

Cine a mai primit cardul cu cod de la Coca Cola HBC?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *