Micro-societatea de sport alternativ a României

Mă dau pe snowboard din 2007, m-am dat pe skateboard câțiva ani prin Baia Mare, m-am dat și mă voi mai da cu bicicleta(inclusiv pe coclauri, chiar dacă mai rar în ultima vreme), așa că am tot avut contact cu oamenii pasionați de sporturi extreme/alternative în România. Spun alternative pentru că nu sunt considerate sporturi olimpice și nu pun accent pe competitivitate/competiție, ci pe plăcerea de a face sport și de a socializa.

Chestia asta mi-a povestit-o, pe drum spre Piatra Neamț, Bogdan Coman de la Switch Ski’n’Surf, care ne-a dus la Balkan Dirt Masters, concursul internațional de mountainboard.

Mic background: în România sunt cam 15-20 de practicanți de mountainboard, din care 5-6 mai activi, pentru că restul și-au rupt ceva la un moment dat și s-au mai liniștit. Deci mountainboardul nu e un sport pentru sensibili.

La Piatra, concursul a avut loc pe Pietricica, undeva în dreapta pârtiei, pe un traseu la care organizatorii au lucrat cu mult stoicism și multă hărnicie vreo 4 zile ca să nu mai arate a imaș. Ne-am alăturat găștii de oameni puși pe distracție și ne-am uitat la ei cum coborau pe plăcile puse pe roți, stârnind praf și punând la pământ iarba din afara traseului. Poze de la concurs se pot vedea aici.

Dincolo de orele de stat în soare și dat, echipa de cam 30 de băieți și fete din vreo 5 țări a stat cam tot timpul împreună, am mâncat împreună, am băut împreună, am petrecut împreună cu o boxă și un iPhone contra bumpti-bumpti-ul de la clubul Tequila de peste gard.

Una peste alta, recomand oricui(care se potrivește cu valorile și stilul de viață) să încerce măcar o dată în viață un sport alternativ, să experimenteze viața în micro-societatea de sport alternativ a României.

A mai fost și Elena, iar magazinul magic îl găsim și pe Facebook.

One thought on “Micro-societatea de sport alternativ a României”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *