ymens.ro – Cloud services pentru toti

De data asta, pe blog l-am chemat pe Robert Lazăr. Un tânăr de viitor în ale online-ului, care a așternut povestea unei lansări mai cu cântec și cu soft în nori.

Pe 3 Octombrie, la invitația lui Titus, am fost la lansarea produsului și a serviciilor Ymens. Probabil nu ați auzit de ei pana acum, cum nici noi nu-i cunoșteam.

Ne așteptam la o conferință tipică, în care se lansează un produs nou, se lauda produsul, ni se explică ce și cum face și apoi mergem acasă. Așa și parea să înceapă când pe scenă a urcat unul din manageri. Se prezintă, apoi este rugat de catre un individ să mai repete o dată pentru că nu pornise camera. Individul se recomandă ca fiind de la ProTv și spune că are un reportaj de făcut. Era începutul unei scenete de teatru originală și amuzantă, menită să explice produsul.

Totul se deruleaza ca o conversație între prezentator, reporterul TV și o domnișoară care a ajuns în sala de conferință în loc să fi ajuns la coafor. Surpriza apare atunci cand întră în scenă un polițist care investighează furtul de date confidențiale, parole și date (acest Garcea al secolului 21). Ne prindem imediat că la Ymens nu se poate întampla așa ceva și îsi da seama ca a greșit locul descinderii.

Să redăm și puțin din scenetă:

“R: Cu pixuul si agenda nu veti face performanta. Ati folosit vreodata tableta, laptop, reportofon?
-Si daca nu vreau?
R: Daca nu va ganditi la posibilitatile pe care le ofera o solutie in Cloud omiteti faptul ca scad cheltuielile dumneavoastra.
Tipa raspunde la telefon. “Sunt la conferinta. Se uita la mine cum iti dau tie explicatii”. Apoi continua.
-Dar eu gasesc aceeasi solutie gratuito online.
R: Daca nu platesti pentru un produs, produsul vandut esti chiar tu. Domnisoara stiti unde va aflati? -Stiti scopul? Coaforul e cu siguranta in ata parte.
Tipa tot raspunde la telefon a treia oara. Se urca pe scena. Ii da telefonul prezentatorului.
R: Nu multumesc, am suficienta drama in fata.
-Spuneti-i ca sunt cu dumneavoastra ca altflel vine si strica tot.
R: Da, da, Ymens, e aici langa mine, ma uit la ea. Multumim, da. Ok, pai v-o dau la telefon. Cum? Aplicatii gratuite? Auzi, vb serios? Aplicatii gratuite…ofera functionalitati limitate si spatiu limitat. Vorbeste singura prietena voastra. Ymens va ofera un spatiu de lucru unic atat angajatilor cat si dumneavoastra. Daca sunteti in CRM de ce nu aruncati un ochi pe raportul de vanzari….”

Dupa scenetă, băietii de la Ymens au început să prezinte serioși produsul și să răspundă la întrebări.

Ymens se autointitulează Compania de cloud. Ea este divizia de Cloud a grupului TeamNet și oferă o posibilitate securizată de a administra activitatea de oriunde și oricând, folosind solutiile cloud. În plus, ei se laudă că produsul dispune de un sistem de securitate demn de a fi utilizat într-o bancă. Toate datele sunt criptate, angajații nu au acces la datele de identificare, iar parolele pot fi resetate doar cu acordul utilizatorilor.

Soluțiile pe care le ofera Ymens în prezent sunt:

 • Index – arhivare și organizare centralizată
 • Facturator
 • Jurist
 • Planificator
 • Corespondent
 • Videoconferință
 • Recrutor
 • Comerciant
 • Intranet

In loc de concluzii:

 • Cloud-ul începe să se dezvolte în România prin intermediul Ymens, care în momentul de față, pe piața autohtonă, concurează doar cu soluțiile clasice
 • Soluțiile în Cloud par a fi mai sigure și recuperabile
 • Ne place că sunt integrate mai multe soluții într-o singură platformă; nu știm încă dacă acestea se ridică la nivelul unor soluții independente non-cloud
 • Am descoperit că se pot realiza și conferințe cu prezentare de produs interactivă

Mulțumesc Ymens și Standout pentru invitație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *