Hitchcock (2012) – umor regal, cancan-uri hollywoodiene

Am fost aseară, la invitația Odeon și Oxygen PR, la Cinema City, în AFI Palace Cotroceni, la un film magistral. Deși îmi recunosc limitele când vine vorba de cultură cinematografică, filmul biografic despre regizorul Alfred Hitchcock te aduce up to speed cu filmele cele mai importante pe care le-a făcut, precum și cu povestea filmului Psychope care o pune în prim plan.

Dincolo de acest plot destul de plicticos pentru cei care nu urmăresc cu atenție industria de film, e de menționat că o vedem într-un rol de actriță pe nimeni alta decât Scarlett Johanson, tunsă scurt și vopsită blond – spălăcit, foarte vintage. Nu, nu există scene de nud, dar bătrânul Hitch se cam dă la ea tot filmul, cu umor și șarm, în timp ce regizează, dă ordine și chiar joacă într-o scenă pe care actorul nu reușea să o scoată la capăt.

6467

Urmele de cancan sunt date de relația lui Hitch cu soția lui, care se încurcă cu un scriitor slab și vrăjitor. Pe lângă ping-pongurile cu Hitch, ea e deziluzionată de scriitor și se întoarce la soțul ei, în final, după ce fac împreună să fie bine pentru film.

Nu pot decât să vă zic că momentul magistral al filmului este premiera filmului, unde Hitch urmărește de afară reacțiile publicului la scena cu dușul și cuțitul.

(sursa foto)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *