Stoker – Legături suspecte (2013) – artă cinematografică

Am fost aseară la un film mortal, la propriu. Stoker sau Legături suspecte e un film care, după părerea mea, ar trebui să aibă restricție pentru persoanele sub 18 ani, nu sub 15. Zic asta nu pentru că ar fi rău, ci pentru că e plin de comportamente deviante și de violență + sex (bine, nu explicit).

Conflictul filmului e destul de simplu: după moartea lui Richard, soț și tată, Nicole Kidman şi Mia Wasikowska, se trezesc la ușă cu unchiul misterios (Matthew Goode) care se mută cu ele și începe distracția. Unchiul și fiica au un soi de autism care le permite să audă și să vadă lucrurile mult mai în detaliu decât oamenii obișnuiți și asta îi face diferiți. Ambii sunt foarte magnetici și destul de maniaci, dar nu vă spun mai multe despre asta. Trebuie văzut.

Mi-a plăcut mult, dincolo de suspansul și situațiile surprinzătoare din film, modul în care a fost filmat și montat. Rar mi-e dat să văd așa unghiuri și cadre, care transmit senzații puternice din film. Acțiunea e mai lentă decât în producțiile americane obișnuite, dar, până la urmă, nu e un film obișnuit.

Premiera e vineri, 29 Martie. Mulțumesc Odeon Film și Cinema City, respectiv Oxygen PR pentru invitație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *