Kick-ass 2 (2013) – comic book-urile prind viață

image003Am fost aseară la filmul Kick-ass 2, realizat după un comic book. Cum nu sunt fan comic books, n-am de unde să știu cât de aproape sau departe a fost de povestea inițială, însă filmul e foarte greu de încadrat. N-a fost nici bun, nici prost.

M-am distrat tare bine, pentru că scenaristul a avut o minte destul de bolnavă când a scris replicile și a descris momentele ce au fost filmate.

E presărat cu adolescenți care fac referințe sexuale explicite, la un moment dat apare o fată evident minoră și sumar îmbrăcată care e filmată ostentativ de aproape, pe muzică de aerobic, iar doi dintre super eroi (Kick-ass și Night bitch (?!)) fac sex în baie, în debara și pe unde mai prind un pic de intimitate adolescentină. Mai avem stereotipurile de liceu din america – fetele cool, the jocks, tocilarii – faze în care primii se iau de ultimii.

Un alt motiv de distracție e numele super răufăcătorilor – începând cu Motherfucker – fostul Red Mist, pentru cunoscători (?!?!), tata lor, care apoi i-a botezat pe toți și i-a mascat de parcă erau un Slipknot tribute band. Desigur, ei se bat cu ăia bunii și pierd.

Pe Jim Carry era să nu îl recunosc. Apare destul de puțin în film și moare (!) la un moment dat, dar are un mesaj profund moralizator, ca de altfel întreg filmul (dacă ignori referințele și ipostazele sexuale cu adolescenți).

Ah, era să uit, nu prea e film de mers cu copiii, pentru că zboară sânge cam în tot filmul, fazele cu bătăi sunt destul de explicite și măcelul e prezentat de aproape și cu plăcere de director. Dar are și un pic de puppy love, între Kick Ass și Hit Girl, care se pupă la final (spoiler, hehe).

Mersi fain de invitatie Cinema City și Ro Image. Filmul apare vineri, 16 August, pentru cei interesați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *