Genius travel fură aplicația eSKY România

Am scris acum ceva vreme pe Facebook despre o aplicație mișto făcută de eSKY România – Cât de bine cunoști lumea?. Puține aplicații de la noi se ridică la nivelul de complexitate și de calitate a User Experience-ului. Dar cum suntem în România, niște băieți de la Genius Travel s-au gândit că e ok să copieze conceptul și mecanica.

Au executat băieții tot, ca la carte, la nivel de:

  • Concept – aplicație Facebook tip trivia din domeniul călătoriilor și celor conexe (geografie, curiozități, gastronomie, istorie, cultură etc.).
  • Copy (plagiat la limită – atât cât să nu fie identic), cum ar fi numele – „Cât de bine cunoști lumea?” – eSKY.ro vs. „Explorează lumea cu Genius Travel” – sau titlul final obținut de un jucător  – „Maestru Explorator eSKY.ro” vs. „Explorator Genius Travel”.
  •  (ideea de) Mecanism – niveluri cu un număr de fix întrebări de răspuns, titlu obținut atunci când se încheie cu succes un nivel.

Aplicația e replicată doar la nivel superficial. O aplicație așa de complexă cum e „ Cât de bine cunoști lumea?” necesită multă muncă. Probabil că trebuia să iasă ceva la fel, dar fără efort. De exemplu, în spatele aplicației „Cât de bine cunoști lumea?” oricine poate să vadă că există o bază enormă de întrebări, pentru fiecare nivel în parte, plus un sistem special de programare, astfel încât întrebările să nu se repete pentru același jucător.

La plagiatori, există doar 6 întrebări/nivel care sunt afișate la infinit, exact în aceeași ordine.

Adevărata competiție-trivia:

Cât de bine cunoști lumea?

25.11.2013 (live încontinuu de atunci), cu premii săptămânale diferite

  1. Competiție-trivia, cu întrebări din domeniul călătoriilor și celor conexe călătoriilor, cum ar fi geografie, curiozităţi, gastronomie, istorie, cultură etc. 10 niveluri, alcătuite din câte 30 de întrebări, din care sunt necesare 25 de răspunsuri corecte pentru a încheia cu succes un nivel. Provocare: cronometrul de 10 secunde/întrebare, pentru a nu trișa căutând pe internet răspunsurile corecte.
  2. 10 niveluri de parcurs – fiecăruia îi corespunde un titlu (și badge-ul aferent) pe care jucătorii îl obțin dacă încheie un nivel cu succes. Provocarea e de a obține tiltul suprem de „ Maestru Explorator eSKY.ro”. Niveluri și titluri:
  3. Europa turistică;
    titlu&badge: Turist prin Europa
  4. Europa secretă;
    titlu&badge: Călător inițiat
  5. Visul american;
    titlu&badge: Deschizător de drumuri
  6. Fascinația Americilor;
    titlu&badge: Stăpânul Americilor
  7. Drumul mătăsii;
    titlu&badge: Guru-călător
  8. Oceania – ultima frontieră;
    titlu&badge: Explorator global
  9. Safari african;
    titlu&badge: Aventurier-șef
  10. Călătorii culturale;
    titlu&badge: Călător savant
  11. Marile metropole;
    titlu&badge: Călător vizionar
  12. Înconjurul lumii în 5 minute;
    titlu&badge: Maestru Explorator eSKY.ro

Vorba aia, facem succes pe Facebook cu concepte luate cu japca.

One thought on “Genius travel fură aplicația eSKY România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *