Pauză până pe 20 August

Plec în concediu, așa că ne recitim mai pe finalul lunii. Un august răcoros vă doresc!

Spiderman 3D (2012) – versiunea IMAX

Marți seară am fost la avanpremiera Spiderman în format 3D. Înainte să vorbesc despre experiența filmului(pentru care mă înclin și mulțumesc din nou Cinema City, InterCom Film Distribution, precum și Oxygen PR), merită să învățăm puțină istorie.

Spiderman(Peter Parker) a fost creat în August 1962, acum 50 de ani, într-o bandă desenată apărută pentru prima dată în numărul 15 al revistei Amazing Fantasy. Autorii lui sunt Stan Lee și Steve Dikto, pentru Marvel Comics, cel puțin așa susține Wikipedia, totuși, fără surse. Găsim revista originală pe site-ul Marvel, iar coperta am luat-o și pe blog. Continue reading Spiderman 3D (2012) – versiunea IMAX

România în studiul Mediascope Europe – avanpremieră

Update:

Am primit studiul, din care merită să luați acasă cel puțin datele de mai jos:

• 39% dintre romani, petrec in medie 18,6 ore online pe saptamana, depasind media de 16,1 ore din regiune (CEE).

• TV-ul isi aloca 21,6 de ore in medie pe saptamana in ceea ce priveste consumul de media al romanilor
• 21% dintre utilizatorii romani de Internet folosesc mai mult de un dispozitiv pentru a accesa Internetul
• 9% dintre romani intra online prin intermediul telefoanelor mobile
• Internetul influenteaza romanii in ceea ce priveste intentia de cumparare si preferinta pentru o anumita marca mai mult decat pe ceilalti europeni sau vecinii din regiunea CEE;  44% dintre utilizatorii romani de internet declara ca Internetul ii ajuta sa aleaga produse sau servicii mai bune ( fata de media europeana de 51% sau CEE 53%)
• Telefonul mobil este folosit preponderent pentru email si socializare online.
• Zilnic, 48% dintre utilizatorii romani viziteaza site-uri de stiri
• In topul activitatilor derulate de utilizatorii romani de internet. Se afla e-mailul si Instant Messagingul
• Utilizatorii romani de Internet sunt mai activi decat restul europenilor in ceea ce priveste social media. Cu toate acestea, activitatile pasive au o pondere mai mare in obiceiurile de utilizare ale retelelor sociale (57% citesc update/uri sau mesaje in tip ce doar 15% isi updateaza profilul sau comenteaza zilnic)
• Internetul a devenit esential in relationarea unui brand cu consumatorii –  peste jumatate  dintre utilizatorii romani de internet sunt de acord ca modul in care un brand comunica online este important pentru ei.
• Produsele electronice si serviciile de telecom urmate de serviciile turistice ocupa primul loc la influenta a internetului in decizia de cumparare
• 95% dintre utilizatorii romani de internet cauta informatii online inainte de a efectua o cumparare si 87% fac cumparaturi online. Cu toate acestea doar 11% din totalul cumparaturilor este efectuat prin Internet

Având în vedere că nu pot să ajung mâine la prezentarea Mediascope Europe(studiu european de piață online care include și România), pun pe blog prezentarea de la DiggIT, de luna trecută:

Cele mai importante aspecte de observat:

– estul Europei consumă mai puțin internet decât nordul sau vestul continentului, respectiv mai mult TV (ceea ce era de așteptat), doar că diferențele între est și vest la consumul de net sunt de zeci de procente, pe când la consumul de TV diferențele sunt de două-trei ore în favoarea estului
– totuși, est-europenii(adică și noi) consumă mult mai mult net(ca durată) decât ceilalți – 16,1 ore/săptămână
– din ce în ce mai mulți utilizatori de internet mobil combină TV-ul cu online-ul
– 48% din utilizatorii de aplicații location-based așteaptă să primească recompense în cupoane
– 81% din europeni spun că netul îi ajută să își modeleze stilul de viață

Acum aștept prezentarea cu date specifice despre România.

Ar fi păcat să se piardă – cântec pentru hateri/trolli

Da, știu, e reclamă mascată pentru Macbook Air. Totuși, e amuzant și adevărat.

Mai am și alte articole despre hateri/troli – aici, aici, aici. În rest, LMGTFY

Am fost la Madagascar 3: FUGĂRIŢI PRIN EUROPA (2012)

Începem săptămâna cu altceva decât alegeri sau cu altfel de alegeri. Am fost vineri la Madagascar 3, al treilea film din seria de care nu pot să mă mai satur.

Serios, dacă vrei să te distrezi copios, ăsta e un film la care trebuie să mergi. Continue reading Am fost la Madagascar 3: FUGĂRIŢI PRIN EUROPA (2012)

Cum faci o aplicație simplă de Facebook

M-a întrebat un cititor cum se face o aplicație simplă pe Facebook, ce-i drept acum ceva vreme. Am găsit video-ul de mai jos care prezintă toate etapele de bază. Mai recomand o lectură atentă a documentației Facebook, atât cea generală, cât și manualul de utilizare al SDK-ului.

Nu uita și de ToS, ca să nu ți se ia accesul la platformă pentru că faci spam sau mai știu eu ce.

Nu trebuie să fii mare programator ca să faci aplicații pe Facebook.

Ce inseamna Gamification Nation

Am ținut săptămâna trecută o prezentare(scurtă) despre Gamification la Digital Marketing Forum 2012. Dincolo de slide-urile pe care le-am publicat în finalul acestui articol, cred că e foarte important să revin un pic la întrebarea mea preferată din sală: ”Având toate canalele de comunicare la dispoziție și toate tacticile, cum argumentezi în fața unui investitor/șef necesitatea unui joc online pentru comunicarea de brand?”

Răspunsul e foarte simplu: Jocul e modul prin care adulții învață cel mai ușor. Îi implică, îi obligă să contribuie și să interacționeze cu brandul și/sau cu produsul tău, construind o legătură între utilizator și obiectul jocului. De aceea trebuie să alegi cu grijă modul în care creezi mecanismul, astfel încât el să transmită mesajul corect, coerent și consecvent cu obiectivele tale de business.

Continue reading Ce inseamna Gamification Nation

O faptă bună, un zâmbet nou

De cele mai multe ori poți să faci fapte bune cu eforturi mici. Un ajutor, un cuvânt bun, o încurajare, o atenție sau un zâmbet pot să facă diferența în cazurile cele mai neașteptate.

Amintește-ți de câte ori ai fost obosit, trist sau stresat. Ce te-a scos cel mai bine din starea de rău? Ce ți-a făcut bine? Zâmbetul unui prieten, zâmbetul persoanei iubite. Un zâmbet cald te face să uiți de probleme și să privești lumea cu mai mult optimism. Continue reading O faptă bună, un zâmbet nou

Călătorie în lumea lui Jules Verne, versiunea IMAX 3D

Am fost la avampremiera filmului Călătoria 2 – Insula Misterioasă, o adaptare după poveștile lui Jules Verne. Mersi Oxygen PR pentru invitație, sunteți niște drăguțe, ca întotdeauna. M-am mai întâlnit p-acolo cu Corina, Andra, Arhi și consoarta lui, Bunescu și Roxana.

Dacă treci peste scenariul ușurel și cei doi actori de balast(o să îți dai seama care cam din prima), filmul e o bijuterie de animații 3D. Da, Vanessa Hudgens arată mișto în 3D. Continue reading Călătorie în lumea lui Jules Verne, versiunea IMAX 3D

Una pe zi – reclama vintage la Aquafresh

N-am mai pus de foarte mult timp un clip de blog, așa că trebuie să reiau un pic obiceiul ăsta și să încep cu ceva care mie mi-a rămas întipărit în minte – jingle-ul la Aquafresh din anii 90.

Era foarte bun pentru copiii care  nu iubeau datul cu peria dimineața și seara, parcă te motiva un pic.

Parcă mi l-aș pune ringtone.

p.s. am mai scris aici despre un jingle istoric – Coca Cola