Consumul excesiv de TV dauneaza grav copilului tau

Nu-i glumă de 1 Aprilie, așa că fii atent.

Eu sunt unul dintre cei care a crescut cu televizorul prin cablu, la care s-a dat drumul prin anii 90, înainte de RDS, de UPC, de Dolce, când, în Baia Mare, Canal7 era un distribuitor independent de cablu.

Aveam pe atunci o grămadă de canale străine, cele câteva românești, însă țin minte că era cât de cât decent – n-aveam kapatos, bendeac, irinei, monici, divorțuri în direct, noră pentru mama sau schimb de mame și alte mizerii.

Acum îmi pare sincer rău de copiii care s-au născut din părinți privitori la cutia de sticlă și imagini din casă. De acolo nu prea ai cum să înveți lucruri bune, dacă mă-ta și tac-tu se uită la știrile de la ora 5 și la emisiuni anterior menționate. Pur și simplu te prostești. E cam clar că televizorul trebuie consumat cu măsură și ăla micu trebuie să învețe să îl alterneze cu tot felul de activități culturale.

De asta există ”Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, ajunsă la a doua ediție, organizată de Ziborienii de la zibo.ro.

Pe scurt,

Obiectivele actiunii:

  • Constientizarea parintilor privind pericolul televizorului si internetului in educatia si formarea copiilor;
  • Educarea parintilor in ceea ce priveste controlul parental;
  • Regasirea timpului petrecut in familie.

Scopul actiunii:

Reducerea timpului petrecut de copii in fata TV si calculatorului si limitarea accesului copiilor la programele TV si site-urilor cu continut neadecvat pentru acestia.

  • alte actiuni – 11-16 aprilie 2011. Vedeti AICI ce actiuni s-au organizat la prima editie.

Cred că acțiuni de genul ăsta trebuie popularizate, doar doar o să se sesizeze părinții și o să își ducă odraslele la eveniment, respectiv n-o să le dea voie la TV timp de o săptămână(și poate cu ocazia asta nu se mai uită nici ei, deci toată lumea câștigă).

Au mai scris – Chinezu, Flo – Siteguru, Madpenguin, Blob. Scrie și tu.

13 thoughts on “Consumul excesiv de TV dauneaza grav copilului tau”

  1. Sal, Titus! ma bucur ca sustii initiativa Zibo dar am mari indoili in privinta educarii parintilor care belesc ochii in cutia neagra la schimb de mame, tati, soacre pentru nush ce dracu, pipi si oana, columbeanu si prostituatele etc etc etc…aia sunt cu totul pierduti si din pacate la fel vor fi si copiii lor…

    dar trag sperante pentru oamenii de bun simt care din lipsa de timp si dusi de valul oboselii si al problemelor zilnice nu au fost atenti la treaba cu televizorul si i-au multumit cerului ca virgula copilul lor e cuminte si se uita la tv in timp ce ei isi pot face treburile prin casa…stiu ca e greu, si eu sunt parinte, dar trebuie sa facem tot efortul pentru copiii nostri, chiar daca asta inseamna mai multe vase murdare in chiuveta in schimbul unei ore dedicate copilului nostru.

    hai ca m-am intins cu scrisul 😛 ce sa-i faci…am si eu obsesiile mele de parinte :))

  2. io sper să îi atingă și pe ei cumva, măcar de obrazul vecinilor cu copii care țin ziua asta(deh, la ei mecanisme din astea funcționează). Oricum, să împânzim interneții cu campania asta, pentru că merită să vadă copiii și altceva decât bad entertainment

  3. slabe sanse…la locul de joaca unde o duc pe Sof, in perioada asta televizorul are sonor si mai toti parintii stau cascati acolo la pepe si columbeni, in timp ce comenteaza infocat…cand era cu Japonia sonorul era dat la minim si nu se sinchisea nimeni…daca pui un film romanesc sau un documentar cred ca merg si il inchid de tot =))

  4. Grav e ca multi parinti isi lasa copilul in fata televizorului pentru ca nu au chef sa se ocupe de educatia lui. Si sunt si multi care toata ziua se uita la televizor. Copii doar urmeaza exemplul.

  5. Idiocracy.
    N-ai cum sa te pishi impotriva vantului.
    Bine-au spus cei care au spus “Ah ce frumos, viitoru-i luminos, nu uita ca tara te vrea prost!”

  6. mda, nu prea poti, asa e. totusi, in afara de ciclonu’ sau uraganu’ asta de oameni dezorientati (ca sa fiu finuta), se simte si o slaba adiere de oameni normali…asa ca ne putem alatura – cei care ne simtitm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *