Blogosfera nu poate creste de micile scandaluri intre bloggeri

N-am mai zis-o până acum pentru că nu eram sigur cât de mult pot să afecteze percepția clientului scandalurile din blogosferă. Nu contează că ele nu te implică pe tine ca brand/client/produs ci sunt doar o fricțiune minoră între doi sau mai mulți bloggeri.

Contează că se întâmplă și că oamenii cu mai puțină experiență în relația cu bloggerii pot să se sperie ușor de conflictele de genul ăsta. Reacția e de ”dacă se supără și pe mine și mă dă pe blog, ce mă fac?”. Și treaba asta nu vine de la account/executive, ci poate să vină de mai sus și atunci, dacă ai dat-o de gard într-o campanie/ai dat cu un alt blogger de pământ, s-ar putea să nu mai vezi campanii de la un anumit segment de client.

Concret, mă refer aici la afirmațiile gratuite pe care le face Costin despre Ciubotaru și Clickio, pe refresh.ro. Cred că blogosfera o ducea bine și fără să fie cei doi puși la punct – nu de alta, dar unul conduce o agenție care îi dă bani și lui, celălalt e endorser(sau a fost) pentru mai multe branduri premium, prin agenții de PR și se poate ca data viitoare ele să nu apeleze la el, nici la Costin, dar poate nici la un alt blogger/om de online și să meargă la o vedetă cu vad de presă sau vizibilitate la TV.

Un picuț mai vechi e mica fricțiune între bloggerii de Alba(aici) și bloggerii de Cluj(aici), după excursia împreună. Nici treaba asta n-am înțeles-o prea bine, din perspectivă de blogger-profesionist. Cred că fost ceva ce a pornit de la un contact offline greșit înțeles, un comentariu anonim răutăcios și câteva reacții. Totul s-a stins apoi.

Nu mai bine ne concentrăm pe acțiuni de genul ăsta sau ăsta? Numa zic.

(sursa foto)

15 thoughts on “Blogosfera nu poate creste de micile scandaluri intre bloggeri”

  1. 1. Nu am pus pe nimeni la punct, m-am intrebat.

    2. Eu unul, pe Ionut il percep ca reprezentatant de agentie, nu blogger.

    Alte nedumeriri?

  2. Titus,

    la Paraul Rece, Ciubotarul s-a vandut agentiilor si a facut-o super misto. Sa generalizezi doar pentru ca am dat sursa initiala, pot spune, ca feedback, ca esti pe langa subiect.

    Doar zic.

    Este un exercitiu de perceptie, tu neavand niste informatii destul de vitale intrebarii mele.

    In plus, esti prea “violent” in copilaria ta. Un eventual “scandal” intre mine si cei doi ar fi mult prea mic pentru a ma deranja. Asta asa, putin ironic, putin arogant.

  3. Mersi, mi-ai confirmat banuiala. Totusi, nu cred ca intepaturi si condescendente de genul asta iti stau bine.

    P.s. am urmarit evenimentul si am citit ce declaratii si prezentari au fost. S-au ocupat cativa oameni sa scoata in evidenta si prezentarea lui Adrian. Daca ma iei peste picior, nu ma convingi

  4. Poate intra postarea asta la categoria hatereala sau e vorba de o analiza pertinenta si serioasa a unui jucator in piata?!?

  5. titus,

    1. ai doua dezacorduri evidente in primele doua propozitii din text: “scandalurile poate sa afecteze” si “ele e o frictiune minora”.

    2. avand in vedere si nr 1. de mai sus, zici ca perspectiva de “blogger-profesionist” la care faci referire iti apartine?

  6. meh, o scăpare neobservată de vreo 2 ani, noroc cu Edit Post. Dar de la asta până la a arunca cu ironia după e cale lungă. Nici nu mai zic de valoarea adusa articolului prin partea a doua a comentariului. Poate de aia era în spam comentariul. Te salut din San Francisco! 🙂

  7. doua scapari, si nu e prima data. in partea a doua faceam misto, titus, d’oh! un “blogger-profesionist” nu siluieste gramatica in halul asta, si asta ca sa fac referire doar la un aspect.
    s’auzim de mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *