S-a dus dracului afacerea cu cumpăratul de fani

Una din părțile bune ale Timeline-ului este că poți să vezi foarte clar dacă o pagină are un număr de fani pe bune sau dacă i-a cumpărat din ceva țară asiatică(tot sunt buni ei la produs orice ieftin și în cantități mari).

Dacă scrii în address bar:

FACEBOOK.COM/<adresa.pagina>/likes

apare imediat cel mai popular oraș din care provin fanii tăi.

Cel care s-a ars public primul din cauza asta este candidatul Prigoană, prins cu Bangladeshul pe pagină. Nu prea ai cum să crești într-o singură zi cu 10.000 de fani, așa cum a făcut el, fără un megaconcurs sau un viral extraordinar. Deci nu numai că a aruncat banii pe fani din asia, s-a ales și cu niște PR negativ prin presă, că doar suntem deja în campanie electorală.

Sunt curios dacă ați mai văzut alte creșteri ciudate în top în ultima vreme. Dacă da, poate ar trebui să vă uitați ce fani a câștigat pagina respectivă, din ce țară sunt majoritatea. (aviz clienților, să nu cumva să vă tragă țeapă agenția)

Alte exemple din top:

Doar Inna, Alexandra Stan și Akcent au cei mai mulți fani de afară – primele două plăcând extrem de mult turcilor(doh) și ultimii fiind populari în Pakistan(wtf? au concerte multe p-acolo).

Pro TV, Kiss FM, Creative Monkeyz, Bancuri, Lidl, Proiectul Roșia Montană sau Radio Zu au majoritatea fanilor din București.

Deci s-a dus dracului afacerea asta cu cumpăratul aiurea de fani. Vorba aia, dacă marketerul e prost, măcar sistemul să îl pedepsească. Data viitoare când auziți pe cineva că vă promite 10.000 de fani peste noapte cu 50-70 Euro, mai bine ziceți un ”nu, mulțumesc”.

11 thoughts on “S-a dus dracului afacerea cu cumpăratul de fani”

  1. N-ai pt ce. :P Si de Inna mai stiu ca a avut turnee intregi in Turcia la inceput, au fost primii innebuniti dupa ea… de Alexandra Stan n-am idee, n-am urmarit cariera ei, da’ oricum in general turcii difuzeaza cam orice e pop-dance si vine de la noi.

  2. Pai daca tot il plac atatia poate se duce sa candideze in Dhaka, Bangladesh. Cu ceva bani in plus cred ca il si voteaza :)

  3. Nu trebuie neaparat sa aiba concerte, pe youtube au milioane de vizualizari videoclipurile lor…Lumea da like cam la orice..

  4. Combinația Accent + fani din Bangladeș mă duce cu gându la poantele lui Russel Peters despre indienii gay.

  5. Salut, eu nu prea sunt de acord cu faptul ca-ti apare orasul de provenienta al fanilor, iti apare orasul din care provin fanii care vorbesc cel mai mult despre pagina ta. Deci eu pot sa imi cumpat 11 000 de fani daca doar 2 romani din bucuresti ma taguiesc in statusuri si comenteaza pe pagina mea atunci imi va aparea clar Bucuresti in sectiunea respectiva.

  6. @Cosmina te invit să încerci. În momentul în care 11.000 de fani îți dau like, ei apar și la ”talking about this”, cel puțin în primă instanță.

    Vezi că ai scris ”cumpat 11000 de fani” și ar fi mers niște virgule pe ici, pe colo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *