Paginile globale de brand pe Facebook – o greseala

Nu trece luna fără o găselniță a Facebook și nu zic asta în sensul cel mai bun. Dacă Timeline, până la urmă, e o chestiune destul de bună, cel puțin în privința online stalking-ului și al prezenței brandurilor (care a devenit mai colorată), treaba asta cu paginile globale de brand e o mână pierzătoare.

Nu e pierzătoare doar din perspectiva comunicării pe canalul de socializare a brandurilor respective, cât din punct de vedere al veniturilor generate de Ads, această majoră și disporporționată sursă de venituri a companiei cu cel mai prost IPO din IT din ultima vreme.

De ce zic asta? Păi brandurile mari, odată văzându-se cu sute de mii, dacă nu milioane de fani, nu o să mai verifice cu aceeași rigurozitate faptul că au reach de 1% în țara România și de 10 % în țara Statele Unite, iar comunicarea lor cu restul consumatorilor din România va avea de suferit, ea putând să nu se întâmple niciodată.

Mai e apoi problema comunicării și așezării strategiei de conținut internațional – cum coordonezi 100 de agenții să posteze pe aceeași pagină? Dacă userii din țara ta nu și-au setat cum trebuie profilurile, ce te faci? Văd alt content. În fine, prevăd haos în următoarele luni, pe măsură ce paginile globale vor fi implementate.

Nu, nu vor convinge brandurile să renunțe la site-uri și să treacă integral pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *