Citeam în weekend pe blogul lui Vlad Petreanu despre un eveniment pe care nu pot să îl țin pentru mine. Se leagă foarte mult de una din ideile pe care le-am prezentat la noaptea de Pecha-Kucha – promovarea cu ajutorul comunității, rețelelor de oameni. De data asta nu e vorba despre România, ci despre București, iar mediul nu e online, ci e „pe viu”.
Pentru 3 zile, stâlpii de la metroul din Piața Unirii 1 se transformă în ghivece de …fotografii. „Livada de Fotografii” a fost botezat evenimentul de strângere a semințelor de București, ce va avea loc între 9 și 11 Iunie. Fiecare bucureștean e invitat să aducă o mică bucată din capitală, sub forma unei poze format maxim 10×15(costă 1 leu să printrezi o fotografie la Mihai Petre la reaper_1024 [at] yahoo.com până pe 31 mai) și să o lipească pe unul din stâlpii stației Unirii 1.
N-are o temă anume, atâta timp cât fotografia este din București – clădiri, parcuri, terase, oameni, mașini, ambuteiaje, intersecții, magazine, instantanee care surprind viața, natura, etc. (deci orice). Trebuie să treci pe spate numele și prenumele + o mică descriere a poze(ca să înțelegem cu toții ce ai vrut să surprinzi(dacă nu ne prindem din prima) 🙂
Toate aceste imagini vor intra în arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti.
În staţie, stâlpii vor fi acoperiţi cu o folie de plastic specială, care permite prinderea fotografiilor, deci nu trebuie să vii cu scociul de acasă. Pe peron, primești fâşii de bandă dublu adezivă din partea reprezentanţilor Asociaţiei Bucureştiul Meu Drag, ca să fie totul cât mai ușor.
Trimite pozele și lui Andrei Bîrsan, de la Asociaţia Bucureştiul Meu Drag, ele vor fi incluse pe site-ul asociaţiei. Mailul lui Andrei este andrei.birsan [at] orasul.ro. Tot cu el poți să vorbești de implicarea în organizarea evenimentului(ajutor, promovare, orice…)
L-am promovat. Acum trebuie să fac rost de niște poze care să merite arhivate la muzeu, la care să se uite strănepoții și să se mire de cum erau și cum se întâmplau lucrurile „pe vremea aia”.
*sursa foto
One thought on “Bucurestiul compus din fotografii”