Bloguri noi – de unde le gasesti, plus o idee de afacere online

Stăteam azi și mă gândeam că nu am o sursă de bloguri noi, pe care să le încerc. Dacă îmi plac, să le bag în Reader și să cresc colecția personală de bloguri.

Tot gândindu-mă la treburile astea am zis să scriu pe blog și să te întreb pe tine, cititorule, de unde găsești blogurile noi pe care le citești, cum îți împrospătezi lista?

Acum antreprenorul latent din mine ar zice că am descoperit o nișă – o platformă pentru bloguri noi, în care să ții doar bloguri mai tinere de 4 luni. Înscrierea se face pe bază de formular și juriu-comitet de evaluare, format din 3-4 bloggeri+inițiatorul business-ului, care moderează blogurile.

După ce au intrat blogurile noi în sistem, ele pot fi votate/evaluate de cititorii platformei și așa se face selecția calitativă a celor înscriși.

În momentul în care blogul împlinește 4 luni, îl eliberezi în online și faci loc pentru alte bloguri noi.

E o situație win-win – bloggerii noi câștigă notorietate, cititorii și blogosfera descoperă noi talente.

Ce zici de ideea asta? Ar merge?

38 thoughts on “Bloguri noi – de unde le gasesti, plus o idee de afacere online”

  1. Bun, am înțeles că de pe Twitter. Întrebarea e de unde iau oamenii de pe Twitter linkurile blogurilor noi? Google Search, recomandări, ZeList?

  2. si blogrollurile, dar mult mai putin

    un titlu de articol si un link pe twitter ma determina mult mai bine sa dau click decat un nume intr-un blogroll 😉

    mai ales daca e incepator si n-am auzit niciodata, un nume necunoscut nu-mi spune nimic si nu ma determina sa dau click

  3. Hmm nu suna rau ideea ta, cred ca ar merita implementata, chiar si pentru bloguri noi fara moderare.

    Le scoti daca vezi ca-s deplasate inainte de termen.

  4. @irina toateblogurile e bun, insa nu ofera un sistem de benchmarking suficient de bun incat sa scoata la iveala blogurile noi de calitate. Ii lipseste o nisare clara pe categorii si un sistem de ranking bine fundamentat.

  5. Cand vreau sa citesc bloguri noi eu zbor din blogroll in blogroll si astfel reader-ul meu creste. Asa te-am gasit si pe tine.

    In plus, ideea este destul de buna…de ce sa nu aiba o sansa si incepatorii?

  6. @zoly in al cui blogroll m-ai gasit? 🙂

    In alta ordine de idei, ce functionalitati ar trebui sa aiba platforma asta, dincolo de ceea ce am descris deja?

  7. Eu sunt de parere ca bloggerii noi trebuie lasati cel putin o luna sa vada cat de greu este sa intretii un blog,nu cu bani,ci cu subiecte.Multi dintre ei renunta,cred ca ar fi bine de intervenit cu ajutor la blogurile care sunt mai vechi de cel putin o luna.

  8. Nu e o idee rea, si chiar ar fi ceva sa se realizeze. Spune-mi daca te pot ajuta cu ceva daca te gandesti sa pornesti proiectul. Daca nu vrei sa-l pornesti, let me know, ca il pornesc eu 🙂 E o idee buna, si ar fi pacat sa nu fie materializata.

  9. @kriogen hai sa vedem ce plaforma ar fi buna pentru asa ceva? trebuie programata de la zero sau merge si un WordPress?

  10. Titus, eu zic ca merge si pe wordpress. Un fel de gallery cu sistem de votare gen wp-popularity. O pagina de submit cu tot ce ne intereseaza sa stim despre un blog nou.

    Sau daca nu cu popularity, se face un articol de votare zilnica, iar cititorii pot vota blogul care li se pare cel mai interesant. Blogul castigator prinde un featured sau sticky pe pagina in ziua respectiva.

    pe langa asta, un page cu top al blogurilor noi. in acea lista intrand toate blogurile care ies castigatoare la poll-ul zilei…..etc.
    Sunt multe chestii care merg facute. Si idei am multe, ideea e o materializam? Sau ramane ca proiect in cap?

  11. As merge pe un sistem de Like-uri, RT-uri, Share-uri + nr de comentarii ca si criterii de clasificare, nu pe un sistem intern, ca sa stimulam promovarea articolelor bune. Acum trebuie sa ma gandesc ce nume ii dam.

  12. Ai dreptate…exista plugin de wp care are asa ceva. Nume? Hmm…. blogurinoi.ro ?
    bloggerinoi? newbloglist….etc, nush, tre facuta sedinta de brainstorming 🙂

  13. NewB este numai bun. Iti spun si de ce. NewB termen american, ce provine de la noob semnifica incepator, necunoscator. Ceea ce exemplifica exact bloggerii noi. Adica nu stiu foarte multe despre cum functioneaza acest motor social media numit blog si inca invata lucruri.

    Pe langa asta…NewB mai semnifica si new blogs care e destul de interesant.

  14. mda, interesanta ideea… dar deja este un deja-vu; blogosphera.ro aduce in fata si blogurile mai noi…

  15. Dar sunt oameni care cauta in mod special sa citeasca bloguri noi? exista un interes pentru asta? eu ma gandesc ca oamenii cauta sa ii citeasca mai degraba pe cei cu experienta in blogging. sau nu?

  16. @flo daca te-ai plictisit de aceleasi bloguri, ma gandesc ca ai vrea sa dai de niste autori noi si buni, nu?

  17. nu stiu…eu ma gandesc ca ai vrea sa dai de niste bloguri vechi si bune:)…in general, cand oamenii se apuca de scris pt prima data sciu mai stangaci, chiar daca despre subiecte interesante…

  18. Ar merge implementata o idee de genul acesta, un fel de director web dar doar cu bloguri noi. Ar fi bine de implementat si un sistem care sa permita celorlarti sa dea o nota, astfel sa creasca blogul respectiv sau sa scada in lista.
    Mi-ai dat o idee buna:D

  19. @mihai e mai mult decat un director cu bloguri noi, e un fel de cica/ftw/fain/smen al blogurilor noi

  20. De fapt, o sursa buna de bloguri poata fi gasita in Blogroll-ul altor blogger mai buni sau pe Twitter. Oricum, sunt multe bloguri foarte bune ce nu sunt promovate suficient, dar dupa cum am spus, toate au un inceput 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *