Cum ma pregatesc de plecarea in vacanta

Mai am puțin și plec spre Spania. Am luat biletele de avion, am rezervările la hotel făcute, însă mai trebuie să trec printr-un proces foarte, foarte important, înainte de plecare – făcutul bagajului.

Deși sună foarte simplu, trebuie să reții că pleci la câteva mii de kilometri distanță și nu poți să te întorci, în cazul în care ai uitat ceva. De ceva vreme încoace, măcar mental, am ajuns să fac o listă de lucruri de care am nevoie atunci când plec în vacanță.

Încep cu numărul de zile pe care o să îl petrec acolo, de unde deduc cam câte haine trebuie să iau cu mine. Nu vreau să iau prea multe, pentru că am limită de greutate la avion. Calculul îl fac așa:

Număr de tricouri(sau bluze/cămăși) și lenjerie intimă X Număr de zile * 1,1

Îmi iau marjă de siguranță 10%, în cazul în care un rând de haine se murdărește prematur, se pătează, se udă sau mai  știu eu ce.

Apoi iau la rând ce lucruri trebuie să pun obligatoriu în bagaj: costumul de baie(sau costumele, dacă ești mai trendy), loțiunile de plajă și după plajă, anti arsuri solare și kit-ul de igienă personală:

  1. periuța de dinți
  2. pastă de dinți
  3. opțional – apă de gură
  4. deodorant
  5. articole de bărbierit(băieții)/cosmetice(fetele)
  6. șampon
  7. gel de duș/săpun
  8. opțional – dacă stau mai mult de 5 zile – unghieră

Pe lângă lista de cosmetice/igienă, mai e o listă pe care o întocmesc, poate la fel de importantă – cea a gadget-urilor pe care le iau cu mine în călătorie.

De regulă, minimul pentru o excursie este:

  1. Telefon mobil principal + încărcător
  2. Telefon mobil secundar + încărcător
  3. cameră foto + încărcător + cablu de date + baterii(dacă e cazul)
  4. opțional – laptop + încărcător(internetul mobil nu-și are rostul în Roaming)

Atenție, lista nu o fac doar la plecarea de acasă, ci și de la plecarea de la hotel, pentru că nu vreau să uit ceva cabluri sau încărcătoare valoroase prin cameră.

E inutil să mai precizez că trebuie să îți iei cu tine medicamente, dacă urmezi vreun tratament.

În cei 12 ani de când umblu prin excursii, am tot uitat lucruri. Acum m-am învățat minte și trec prin procesul ăsta, chiar și pentru o mini-vacanță în Barcelona, de 4 zile.

Articolul face parte din seria Barcelona, scrisă pentru Paravion, locul de unde rezervi online bilete de avion, vacanțe sau hoteluri.

Cazare hotel la cel mai bun pret!

7 thoughts on “Cum ma pregatesc de plecarea in vacanta”

  1. Ai grija la excroci, e barcelona plina de ei, nu tine actele si banii in acelasi loc, nu arata oricui portofelul, daca tot il arati arata-l pe cel cu acte.

  2. Da, o să mă feresc de vorbitorii de română :). De ce aș vrea să arăt cuiva portofelul meu?

  3. Vezi sa nu uiti pungulita pentru lenjeria folosita (indispensabili, sosete s.a.m.d.p.), iti poate strica pe bune intreaga excursie :)) ca tot zicea TVdece zilele astea de treaba asta..

  4. Aia se poate improviza oricând. Mai bine să nu uiți o hartă exactă și niște directions spre hotelul la care stai. Spaniolii sunt praf la indicații. Povestesc altă dată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *