Cum te pregatesti de angajare: Infografic in loc de CV

După succesul răsunător al infograficului Facebook Timeline în România, în 2011, am explorat puțin o nișă a infograficelor pe care nu am văzut-o foarte des în primplan – cea a CV-urilor. Fiind criză și locurile de muncă fiind puține, în mod evident, e o bătaie mai mare pe pozițiile deschise, deci concurezi cu alte 10-20-50-100-1000 de CV-uri de fiecare dată când trimiți și îți exprimi intenția de candidatură.

Cred că toți, dar ABSOLUT toți hr-ii s-au săturat de CV-ul standard Europass, care nu spune nimic despre personalitatea candidatului, ba din contră spune mai multe de rău decât de bine(evident nu pentru toate pozițiile). 

Infograficul în loc de CV îți dă o notă personală documentului și te poate trece din snopul de emailuri în camera de interviu. Eu m-am jucat cu Kinzaa, un generator de CV în format infografic. E încă destul de rudimentar, însă e ”proof of concept”. Nu trebuie să știi design, se ocupă softul de asta, ai câteva câmpuri de completat, câteva bare de setat, e mai simplu și decât Linkedin.

Totuși, pentru un CV bun trebuie să respecți câteva reguli de bază:

  • scurt și simplu e întotdeauna mai bun când faci descrierile
  • include responsabilități și rezultate, nu doar bla-bla, pentru pozițiile tale anterioare
  • nimănui nu-i pasă ce zeci de mii de studii și facultăți ai, cu ce note, așa că păstrează-le la minim și pune în valoare experiența PRACTICĂ – ce știi să faci(probat)
Ai timp în weekend să îți refaci CV-ul în infografic dacă vrei să te angajezi mai repede.
Unrelated – Mai multe infografice poți să vezi la Alex

5 thoughts on “Cum te pregatesti de angajare: Infografic in loc de CV”

  1. Si vizualize.me ofera un serviciu asemanator si usor de folosit datorita integrarii cu LinkedIn. Din pacate e inca in beta si asta se vede in anumite functionalitati, dar merita incercat :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *