M-am săturat de site-uri încărcate

Voi nu?

Țin minte când intram prima dată pe net, acum multă vreme, cam toate site-urile erau un amalgam de culori, bannere care clipoceau (la propriu), texte și grafică peste tot. Nu era deloc ușor să înțelegi despre ce e vorba, te pierdeai prin linkuri și nu rămâneai cu un mesaj clar după jumătate de oră de orbecăire.

Imaginea e din 2001, însă sunt convins că era și mai rău înainte, dar am zis să fiu consecvent.

Problema acum, în 2013, e că încă vedem pe net site-uri care nu s-au schimbat prea mult, cu toate că au integrat CSS-uri, elemente grafice mai acătări.

Tot e greoaie navigarea, tot e plin de culori peste tot, tot n-ai loc de linkuri. E suficient să mă uit la site-urile de știri, înțelegeți voi.

Soluția? Păi, e designul minimalist.

(sursa foto)

E plin internetul despre ghiduri și principii de design minimalist, care pun accentul pe experiența utilizatorului și importanța mesajului pe care site-ul îl transmite.

Nici de exemple nu ducem lipsă – 1 (40 exemple), 2 (100+ exemple), 3 (21 exemple) și astea sunt doar câteva, luate la întâmpare dintr-o paletă foarte largă de opțiuni.

Data viitoare când designerul sau agenția îți mai trimite un site încărcat, dă-i reply cu câteva din linkurile de mai sus. Poate așa curățăm un pic netul.

4 thoughts on “M-am săturat de site-uri încărcate”

  1. am vazut foto amazonului din 2001..sa stii ca in 2013 e si mai colorat si e plin de informatie. Cred ca google panda te contrazice si pe ei asta ii roade :)

  2. Pana la urma simplitatea este cel mai frumos si original lucru. Simplitatea este singura care se distinge din amalgamul de culori din lumea ce ne inconjoara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *