Fillr a fost desemnat castigator (edit)

Later edit: M-am săturat de discuția asta. Ambele echipe au jucat dubios. Conversație încheiată.

Later edit #2: Fillr a câștigat – ei au spamat mai puțin decât ăștialalți. Redeschid comentariile pentru doritori. Am avut dreptate.

Later edit #3: Și statistici de promovare Fillr – reach 144.000 de oameni.

Later edit #4: Ne-am distrat destul. Case closed.

Vă semnalez faptul că până azi, la ora 12, mai puteți ajuta niște dezvoltatori faini.

E vorba de Fillr. Este un joc descărcat de peste 17.500(!!) de utilizatori Nokia. Oare asta spune ceva despre joc?Faptul că este un joc atractiv, frumos şi original. Dacă nu era original oare ce îi făcea pe cei 17.500 de utilizatori să o descarce? Pe lângă asta, Fillr a primit și 5 review-uri de 5*.(update – puteți să vedeți aici recenziile vs. NightStand Music)

Au apărut zeci de articole pe bloguri, zeci, poate sute de tweeturi și, cu toate astea, un spammer poate să îi bată(cu doar 40 de descărcări, are un pic mai multe voturi decât Fillr).

De data asta avem șansa să îi ajutăm:

1. Dai click pe link-ul acesta
2. Click pe voteaza!” sub aplicaţia Fillr.
3. Introduceţi datele & click ok.
4. Introduceţi din nou datele & click ok.
5. Click pe mail/aplicaţia de mail.
6. Click pe mail-ul de confirmare.
7. Click pe link-ul din cadrul mail-ului de confirmare.
8. Gata, aţi votat pentru echipă ce merită să câştige.

Echipa Fillr vă mulțumește.

135 thoughts on “Fillr a fost desemnat castigator (edit)”

  1. Dumitru, sa inteleg ca tu esti unul dintre cei care au dezvoltat Nightstand? Poate ma poti lamuri cum puteti strange 100+ voturi in 10-15 minute cand noi cu sustinerea aproape a toata blogosferei nu reusim. Te rog lumineaza-ma !

  2. Da, te rugăm. Am văzut la concursuri în care s-a încercat frauda de mi-a ajuns. Hai să dăm cezarului ce e al cezarului

  3. Kriogen & Titus, eu chiar am sustinut si sustin aplicatia de fata insa imi place jocul competitiv fara a lovi pe altii sub centura.

    Poate ca ceilalti 2 sunt spammeri sau poate nu, vor judeca cei de la Nokia acest aspect. Dar ai defaima astfel nu va ridica mai presus decat ei chiar daca jocul este foarte popular.

    Nu-mi place mentalitatea asta romaneasca: daca cineva te musca de cur tu te grabesti sa te pisi pe numele lui…

    Restul e can-can…

    PS: N-am nici o legatura cu nimeni din cei 3 finalisti, doar ca privesc cum se desfasoara acest razboi de culise pentru 10.000 euro/dolari si ma intreb dupa ce se va incheia nebunia aceasta cate descarcari vor mai apuca cele 3 aplicatii ?!

  4. Și mie îmi place jocul competitiv, cât și transparența(de aia te scot din spam, unde ajungi cu comentariile). Am văzut concursuri de tipul ăsta fraudate exact așa – IP dinamic, schimbat adrese de email, băgat nume și telefoane fake, crescut cu 5-10 voturi pe minut.

    P.s. se scrie a-i, nu ai.

  5. Si cum se incadreaza aici faptul ca fillr cumpara voturile? Intrati pe bit.ly si dati o analiza a linkului care duce catre aplicatie. Veti vedea citi suporteri are in pakistan, nepal …In loc sa improscati cu noroi in dreapta si in stanga, mai bine incercati sa castigati corect, nu furand..

  6. @unu altu Nu vrei sa dai și linkul de bit.ly cu pricina? Chiar vreau să văd cu ochii mei pakistanezii și nepalezii

  7. Eu vad asa: 651 clickuri din Romania, 393 din Bangladesh? 264 din Nepal? 156 din Indonezia, 139 din India, 119 din Pakistan, 117 din Sri Lanka …..

    Sunt curios daca tu o sa vezi altceva 🙂

  8. Mi se ștopește în cască – Google Adwords și ceva site de Nokia developers de afară. Și cu toate astea, ei nu cresc cu 5-10 voturi pe minut 🙂

  9. Mai exact ce ti se sopteste in casca? Google Adwords India, Nokia developers Nepal, Bangladesh, eventual Sri Lanka?

    Cred ca exprimarea corecta este ‘nu MAI cresc’. Sa nu uitam totusi ca cei de la fillr au avut o recuperare miraculoasa (cei din India, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, etc stiu de ce, probabil zambesc fericiti ca si-au primit banii pentru voturile respective) dupa o stagnare de lunga durata.

  10. Auzi, da tu cine mai ești, de îi ataci așa pe ei? Că nume și website nu ți-ai dat. Btw, frumos la Tg. Mureș

  11. Nu conteaza. Voiam doar sa iti atrag atentia asupra unui lucru care il stiai oricum deja.

    Si da, e frumos la Targu Mures 🙂

  12. Votul cred ca s-a terminat!Sunt fan fillr si in acelasi timp coleg cu dezvoltatorii Fillr. Miscarea a fost intensa a avut suportul intregii Universitati din Ploiesti inclusiv neamuri pana la gradul 4.Va multumesc celur ce au votat. Colegii mei au fost varful de lance al promotiei adik cei mai buni dintre cei mai buni. Imi pare rau ca au un simt al onoarei prea dezvoltat si au vrut sa castige corect.

  13. Concursul si sistemul de vot au fost gandite gresit, nu cred ca se poate organiza un concurs online pe baza de voturi cu rezultate 100% corecte, mai ales cand miza este destul de mare. Sunt multe moduri de a trisa si in final se da o lupta prosteasca pe principiu care triseaza mai bine. Probabil ar fi trebuit sa fie cu totul altul sistemul de departajare, o combinatie voturile fanilor + downloaduri + juriu avizat ar fi fost mai edificatoare. Oricum cetatenii acestei tari se comporta precum leaderii lor… in campaniile electorale se cumpara voturi si se fraudeaza regulat, asa ca nu ma mira daca si participantii la acest concurs au trisat.

  14. @Marius de acord. Sistemul de vot a fost praf. Până și un programator slab putea să facă un server de mail care să voteze pe CRON tasks. Sper ca Nokia să învețe din lecția asta.

  15. Un juriu de 10 peroane cunoscatoare de programare puteau juriza in 2 ope treaba asta:Functionalitate,usurinta in utilizare, buguri, complexitate, puncte tari si puncte slabe. Ex cei de la topgear fac review-uri la sute de masini pe baza asta,

  16. @friendu și notorietatea Nokia de unde mai ieșea? Trebuie și o componentă socială, însă n-aș lăsa-o niciodată decisivă, așa cum au făcut ei.

  17. Adevăr grăiești! Scuze gramatica de mai nainte! Deci la final nu contează cine caștigă, contează publicitatea să înțeleg?

  18. E ca la LOTO, câștigătorul oricum e uitat, Trăiască brandul. Păcat de echipă că sunt tare buni.

  19. Cred ca (cel putin pentru Nokia) un aspect al concursului a fost si promovarea brandului. Daca s-ar fi facut jurizarea de catre un juriu de X persoane cunoscatoare/compentente, nu cred ar fi auzit de concurs (si implicit de Nokia) atat de mult persoane cate au auzit acum.

    Totusi, s-ar fi putut organiza mult mai bine concursul, chiar si luand acest aspect in considerare.

  20. @unu altu păi hai să vedem cum l-ai fi făcut mai bun, dacă tot am deschis discuția. Să fie măcar util pentru Nokia tot acest tăvălug de articole și comentarii

  21. De ex as fi permis votarea unei singure aplicatii de catre un participant. Pana la urma ce rost are sa voteze cineva daca nu are o preferinta clara?
    As fi inclus numarul de telefon in validare, sa fie validat prin cod trimis prin sms, cu un singur vot/numar. Ma gandesc ca era mai greu sa isi ia lumea cartele, decat sa cumpere voturi din diverse zone ciudate ale lumii.

  22. As fi inclus si fair-playul in concurs, echipele care nu dau dovada de fair-play ar fi putut sa fie descalificate (cumparare de voturi, reclame la partenerii celorlalte echipe, reclama mincinoasa, etc)

  23. @unu altu Bună ideea cu SMS-ul. În parteneriat cu un operator de mobile, eventual.

  24. Pentru asta s-a inventat inițial poliția și poliția poliției și pormă DGA și curtea supremă de justiție care se cercetează și se verifică unii pe altii. Ș uite totul merge acum Șnur nu-i așa!?????

  25. Greu de probat treaba asta cu fair-play-ul, însă se poate pune în regulament ceva de genul – voturile se vor verifica și cele frauduloase se vor sterge.

  26. In momentul in care o echipa face reclama in umbra altei echipe, se baga peste reclamele ei la partenerii respectivi, eu zic ca nu e greu de probat. Adica iti sare in ochi,de vrei de nu ca ‘uite si la astia’. Mai ales daca se intimpla de mai multe ori.

    Zic si eu, nu dau cu parul.

  27. Inițial deviem de la subiect! Mă refeream la cei care cercetează lipsa de fair play (cumparare de voturi, reclame la partenerii celorlalte echipe, reclama mincinoasa, etc) doar nu sta programatoru. Politist între Ghilimele și lanțul slăbiciunilor. Votu e gata. Cred că se poate inchide topicul!

  28. Eu zic ca nu mai contaza, ceea ce e important e ca noi o sa ii sustinem in continuare pentru ca sunt buni, si sigur vor face in maxim 1 an de zile 10.000 de euro, pecand voturile cumparate si un ceas vor face “succesuri” doar, nu si bani.

  29. Amin!(Deși in IT în afara de București se câștigă destul de puțin)

  30. Fata din echipa(Adriana) Fillr a insistat ca in aplicatie să se folosească algoritmi se Inteligență Artificială sunt curios câte jocuri de symbian au asta! A băgat o luna de muncă pe brânci.

  31. @unu altu:
    1. oare cele peste 17k de descărcări ale aplicaţiei au venit numai din Ro? Sau din PH? De ce-ţi vine greu să crezi că o aplicaţie poate prinde în Bangladesh?
    2. arată-mi scris un contract de exclusivitate/parteneriat/orice între aplicaţie pe care o susţii şi kiss, de exemplu.
    2.1. dacă acest parteneriat există kiss-ul vostru putea foarte bine să şteargă postarea fillr-iştilor fără probleme şi fără jenă. Dar n-a făcut aşa ceva!
    3. dacă aplicaţia respectivă-i din Mureş înseamnă că voturile pentru Fillr venite din MS trebuie declarate nule?
    4. Cum poţi să vorbeşti de reclamă mincinoasă când descărcările Ovi arată clar ce alege utilizatorul final/ publicul larg?
    5. Câţi prieteni puteţi să aveţi voi în Mureş, Sighişoară (îndemnurile la votare către publicul de acolo erau targetate) când PH-ul de exemplu este un judeţ de 5x mai mare decât MS? Şi, ghici ce, Titus aici de faţă e bucureştean. Ca şi Nwradu, eCostin şi alţii care au susţinut Fillr!
    Punctual, poţi să răspunzi?

  32. Votarea s-a terminat…
    Nu putem decat sa felicitam Night Stand Music Alarm pentru munca depusa si capacitatea de a strange atatea voturi. E normal ca fiecare sa aiba preferintele lui,iar timpul va decide ce aplicatie va avea cu adevarat succes.
    Felicitari dezvoltatorilor celor 3 aplicatii finaliste!

  33. Voi astia cu aplicatia Fillr stiti sa fiti competitori adevarati sau va ofticati cand pierdeti de obicei? Ca aveti voi 17K de descarcari nu mi se pare o statistica valida a valorii aplicatiei voastre. Sa gandit careva ca poate a fost descarcat de curiozitate si apoi poate sters ca nai ce face cu el? As fi curios de review-urile la toti cei 17500 cati va laudati ca vi lau luat sa vedem atunci la ce cifra ati ramane. Cand va bagati la un concurs, invatati sa pierdeti primadata ca doar nu toti castiga la concurs. FAIRPLAY BAIETI..FAIRPLAY

  34. 5. Adica numarul de persoane care voteaza trebuie sa fie direct proportional cu numarul celor care traiesc in judetul respectiv? Nu stiam. Credeam ca pot sa intre si prieteni si cunoscuti … Da fie cum ziceti voi
    4. La inceputul concursului ziceati ca voi dati telefoanele. Ulterior ati corectat ca Nokia le da. La kiss FM scriati ca se dubleaza sansele de votare. Unde scrie asta in regulament?
    2.1 Poate ei aveau mai mult bun simt decit voi?
    2. Nu sint persoana potrivita pentru acest lucru, si oricum nu cred ca e treaba voastra.
    1. Ma intreb si eu cum poate sa prinda o aplicatie de 3-4 ori mai bine in niste tari straine unde nu cunoasteti pe nimeni, decit in tara voastra unde aveti prieteni, rude, amici, cunostinte care au la radul lor prienteni cunostinte amici, etc. Ai prins ideea

    0. Las-o jos ca macane 🙂

  35. Si in alta ordine de idei, mai intreaba-te si citi au sters aplicatia dupa ce au downloadat-o 🙂

  36. @doru Una e să pierzi pe bune, alta e să vezi cum munca ta se duce nabii pe baza a ceva dubios.

  37. Nu vă mai contraziceţi degeaba!
    Fillr este o aplicaţie cu peste 17500 downloaduri gratuite din Ovi Store şi multe alte downloaduri de pe site-urile din toată lumea care ne-au piratat-o (la capitolul acesta m-a dezamăgit Ovi).
    Downloadurile din România sunt puţine, aşa că voturile sunt cât se poate de normale, ba chiar mă aşteptam la mai mult de la Taiwan.
    Mesajul din joc care îndeamnă la vot şi-a făcut datoria! Sper că am lămurit problema. Sau dacă n-aveţi ce face… spor la discuţii!

  38. @Titus – iti garantez ca nu a fost nimic dubios..oamenii astia au stat zi si noapte sa isi convinga rude prieteni cunostinte sa ii ajute cu concursu asta si nu a fost nimic dubios. Era o intrebare “ironica” pe undeva cum poti sa faci 100+ voturi in 10-15 minute? Eu leam adus 50 de voturi intrun minut de pe blogul intern de la mine de la firma. Asa ca ce e de mirare ca faci 100+ in 15 minute? Tot timpu se gasesc aia care pierd sa se agite ca se fraudeaza, desi toti suntem romani..sa sti k nu toti chiar fura 😉

  39. @doru: eşti analfabet => eşti prost => discuţie încheiată. PS: fair play! PPS: ai copiat la bac, nu?
    @unu altu:
    5. câţi prieteni poţi avea tu în sătucul tău cu 2000 de locuitori? Dacă tot nu înţelegi ideea, las-o baltă.
    4. Ai citit regulamentul: Pentru userii care vor acorda cel puţin un vot uneia dintre cele trei aplicaţii finaliste se vor acorda la finalul concursului, prin tragere la sorţi, următoarele premii. Aşadar, s-a putu vota pentru fiecare aplicaţie în parte cu şanse duble/triple de câştig! Corect?
    3. ???? logica-ţi dă fail dacă o urmezi până la capăt, nu?
    2. parteneriatul, dacă există, se bazează pe nişte clauze stricte nu pe bun simţ. Dacă nu există … asta e!
    1. Sublimă mentalitate că dacă-i făcut de români nu se poate vinde-n Australia. Apropo, ignoră tu India pe motiv că-i departe de RO şi indienii nu se pricep la coding şi aplicaţii mobile.
    0. Când termini cuvintele apelezi la înjurături de obicei, nu-i aşa?

Comments are closed.