Strategia Virgin Media, WiFi si metroul londonez

Metroul londonez este un loc mai trist decât metroul bucureștean pentru că nu ai, de regulă, semnal, ceea ce înseamnă că nu poți să stai pe Facebook sau să te dai pe Twitter ca la noi. Sau să citești știrile ca omul.

Nu, acolo trebuie să ai la tine o carte, un e-reader sau să ai materiale descărcate pe telefon pe care să le citești, lucru care poate să fie de multe ori peste mână. Am constatat lucrul ăsta în cele doar câteva ocazii în care am fost în Londra în ultimele 5 luni. Problema e că n-am fost singurul care a observat neajunsul ăsta. Nu, nu e vorba de companiile de telecom și nu, nu au băgat semnal între timp.

Virgin Media (parte a grupului Virgin, care își are originea în mâinile lui Richard Branson) a instalat multe, multe hotspot-uri în stațiile de metrou din capitala UK-ului și le-a lăsat Free. Îți făceai un cont și aveai net când se oprea trenul în stație (ceea ce la ei e suficient de des ca să dai un refresh, un click pe un articol nou sau un comment bine scris).

Toate bune și frumoase până la finalul lunii ăsteia, când expiră gratuitatea. Ne-au anunțat deja că, odată cu 1 Februarie, singurii care vor avea acces la WiFi vor fi cei care își iau un abonament de la providerii de GSM sau care își cumpără pachetele Virgin Media. Mișto, nu? După ce vreo două luni m-am obișnuit cu netul la metrou, acum îmi vine foarte greu să cred că nu o să îmi cumpăr măcar cea mai mică variantă de net, având în vedere că n-am chef să dau 100 euro pe roaming.

Aflăm de pe The Next Web și despre prețuri, în sistem pay-as-you-go:

  • Daily: £2
  • Weekly: £5
  • Monthly: £15

Strategia asta seamănă un pic cu cea a dealerilor de droguri. Încerci întâi un pic pe gratis, apoi devii dependent și cumperi. I say: great marketing!

2 thoughts on “Strategia Virgin Media, WiFi si metroul londonez”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *