Cum să alegi evenimentele la care participi (pe bani)

Mi-am pus un bookmark acum ceva timp, de pe blogul lui Marius Sescu. Era vorba despre criteriile de participare la evenimentele plătite, însă atunci îl bookmark-uisem cu total alte motive. Acum vreau să merg un pic mai departe și să vă povestesc modul în care aleg eu evenimentele la care particip și la care plătesc fee.

Nu cred că sala/locul de desfășurare sau organizatorul cântăresc prea mult în decizia mea, cât vorbitorii, experiența lor și prezentarea pe care o fac. Înțeleg nevoia de a avea sponsori care își prezintă brandul, însă nu înțeleg de ce nu pot să o facă într-un mod mai interesant. Aici e vina lor și a organizatorului, care nu îl instruiește. Un brand care prezintă ceva relevant va avea mult mai mult de câștigat decât o prezentare corporate plictisitoare. Dar am divagat.

Al doilea criteriu ține de utilitatea mersului la conferință versus ceea ce pot să citesc pe internet. Nu cred că există informații atât de exclusive și de ne-mai-văzute pe care să mi le prezinte un speaker la o conferință și pe care să nu le fi citit pe internet/să nu le fi dedus dintr-o serie de articole pe tema dată. Dacă, în schimb, conținutul e de așa natură încât să merite ziua alocată și suma de bani, atunci da, plătesc. S-ar putea să recuperez imediat banii din optimizările sau direcțiile noi pe care le experimentez după.

În ultimul rând, dar nu și cel din urmă, cred că e foarte important cu cine mă pot întâlni la conferința respectivă. Dacă nu caut în momentul respectiv să cunosc colaboratori potențiali, furnizori, clienți noi sau, de ce nu, să îmi găsesc un job nou, atunci nu o să mă duc la o conferință doar pentru conținut. Pur și simplu nu e suficient.

p.s. din motivele de mai sus cred că puteți deduce motivele pentru care nu m-am mai dus la conferințe locale și m-am îndreptat spre cele internaționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *