Flight (2013) – Zborul sau Don’t drink and…fly

Am fost aseară la film, grație Cinema City Sun Plaza (singurul mall în care intri direct de la metrou), Ro Image, care a adus filmul, și Oxygen PR, drăguțe ca de obicei. Flight sau, pe românește, Zborul, cu Denzel Washington în rol principal, nu e recomandat celor care au de zburat în zilele următoare, mai ales în contextul unor știri ca asta.

În fine, pe scurt, filmul spune povestea unui pilot bețiv și drogat (Whip), dar care reușește să salveze foarte multe vieți când avionul în care se află se strică la câteva mii de metri în aer. Deși vina pentru prăbușire e a companiei de întreținere, rezultatul final al anchetei e unul surprinzător. Filmul e dur, plin de lecții de viață pentru adolescenții care cochetează cu alcoolul sau cu drogurile (e cumva asemănător cu Requiem for a Dream, însă mult mai moralizator la final).

Merită văzut, mai ales pentru modul în care e dramatizată povestea, dinamica acțiunii și mesajul moralizator. Nu-i pentru copii, însă dacă aveți adolescenți de 15-18 ani, merită să le arătați de ce nu trebuie să bea sau să se drogeze.

Premiera e pe 22 Februarie.

One thought on “Flight (2013) – Zborul sau Don’t drink and…fly”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *